Kui aastaks Lõuna-Prantsusmaale magistriõppesse suundunud muusik Merlyn Uusküla esimesel päeval kooli jõudis, olid welcome-snäkid ja veinid juba lauale toodud.

Merlyn Uusküla (28) ütleb, et Financial Times’i poolt maailmas parima haridustasemega koolide nimistus välja toodud IAE Aix En Provence Graduate School Of Management’is armu ei anta – õppida tuleb kõvasti. «Enamasti olengi koolis või siis end linna peal tuulutamas. Ilmad on siiani nii head, et oleks patt toas istuda,» lausub Merlyn.

Mis sind Prantsusmaal elades hämmastab?
Ma olen siin olnud üle kahe kuu ja ma ei saa siiamaani aru, kuidas on võimalik, et nad nii palju saia söövad! Konkreetselt iga nurga peal on saiaäri. Samuti on iga nurga pealt võimalik 24/7 osta baguette’sid, pitsaviile ja kreppe. Ikka eri täidiste ja maitsetega. Selle balansseerimiseks nad kõnnivad väga palju jala. Kergel sammul ja elegantselt. Kuid mis reedab, et tegu on prantslasega, on see, et kotist piilub välja ikka pikk baguette-sai, millest hommikul Nutella saia teha. Nii see ring siin kohalikel käib. Sellest saiasöömise kultuuri trendist olen ennast teadlikult eemale hoidnud, proovin jääda tervislikumate valikute juurde. Samas, juustud mulle küll väga maitsevad. Siin on ju täielik juustusõprade paradiis! Eriti muhe on näiteks kitsejuust viigimarjamoosiga... Väga hõrk!

Millised on sinu suhted veiniga?
Veiniga on meil kvaliteetne suhe. Mulle vein väga maitseb, see on üks mu lemmikseltskonnajooke. Et selles osa olen küll õige koha valinud. Hehee!
Esimene emotsioon oli siin päris põnev. Esimesel koolipäeval olid laual welcome-snäkid ja loomulikult pakuti ka veini. Õpilased ja õpetajad jõid kõik mitu klaasi veini ja läksid siis edasi klassidesse tundi. See oli selline ebatavaline moment – tulles nii konservatiivsest ühiskonnast, nagu on Eesti. Igatahes ebatavaline ja väga lõbus. Aga miks ka mitte?