«Ma ei söö kunagi kodus!» vihjab ärimees TAAVO TOOMSALU, miks ta Tartu Krooksu-kõrtsi shokitrummar Peeter Jõgiojalt ära ostis.

Veel mõni aeg tagasi ei teadnud Taavo Toomsalu (28), et selle, Eestis ilmselt ainsa nii pikalt ühe omaniku käe all tegutsenud kõrtsi omanik on toosama sarvik-trummar Jõgioja. Ta pole kunagi olnud Krooksu püsikunde. Lihtsalt ühel päeval tundis see vähese jutuga mees, kes sõidab kallite autodega ja peab lemmikloomana väikest krokodilli (õige oleks siiski öelda kaimanit), et võiks ju olla üks päris oma meelelahutuskoht!

Tänaseks on Taavo harjunud mõttega, et üks Tartu sümboleid kuulub talle. Aga päris kodutunnet tal Krooksu uksel ikka ei teki.

«Loodan, et vast ei tekigi,» teeb Taavo lühidalt selgeks. Temast ei saa iiripärast maskotti, kes õhtuti kundedel kätt surub ja nendega õlut joob. «Olen Iirimaal pikemat aega viibinud ning sellist stiili näinud… Ma ei kujuta sellist asja enda puhul ette. Jään passiivseks omanikuks. Käin siin ehk hommikul vara söömas ja viskan siis pilgu peale.»

Ta ei püüagi teha nägu, et «poisid-tüdrukud, küll meil saab siin koos nüüd lõbus olema!» Vastupidi, kõik mis toimub kõrtsi igapäevaelus, on personali mure. Kui nemad sellega hakkama ei saa, tulevad järgmised. «Aga ma eeldan, et nad tahavad oma palka välja teenida ja see sõltub ju tulemustest,» nendib omanik. Üldine vaim jäävat kõrtsis ikka samaks. Näiteks raskem muusika — Taavo kuulab ise ka just sellist.

Loe lähemalt 27. juuli Kroonikast