Ilvese saabumine juubelikontserdile oli kahtlemata ootuspärane, kuid kevadel abikaasast Evelin Ilvesest lahutanud riigipead ei ole siiani ühelgi ametlikumal sündmusel ühegi naisterahvaga koos nähtud — seda tähelepanuväärsem oli eilne ilmumine, mis oli täis pikitud märke ja signaale, mis viitavad, et tegu ei pruukinud olla pelgalt külalise, vaid Ilvese uue silmarõõmuga. Siin on 5 tähelepanekut eilsest ilmumisest.

1. Saabuti väga selgelt koos

Esimene elevusttekitav hetk tekkis mõistagi sellest, et president saabub oma esindusautoga, käekõrval hoopis keegi teine kui meile harjumuspärane Evelin. Aega on mööda läinud, hakkame harjuma, ent siiski. Selgelt oli tegemist olukorraga, kus võis avalikkuse tähelepanu eeldada ning see otsustati kahekesi vastu võtta. Ilmselt püüab Ilves näidata, et teda kas ei huvita, mida arvatakse, demonstreerida, et lahutus ei tähenda, et naiste tähelepanust puudust oleks või siis oligi tegemist enam-vähem otsese signaaliga, et tal on uus kallim. Armastus võtab teadupärast aega, seega võimalikud võivad olla kõiksugu versioonid.

2. Ilves püüab muljet avaldada? Tundub, et mõjub!

Pole teada, et Ieva Kupce oleks Ilvesel külas tööasjus, seega võib oletada, et tegu oli ikkagi eraviisilise külalisega. Näib, et Ilvesel oli soovi oma saatjannale ka üksjagu muljet avaldada: saabumine presidendile vääriliselt, ees ootamas maailma ühe kuulsaima helilooja kontsert ja kohtumine legendi endaga. Kes suudaks vastu panna? Kusjuures Arvo Pärdi auks toimusid samal õhtul kontserdid veel näiteks New Yorgis, Bergenis ja Brüsselis.

Uhke kontserdikülastuse ettepanek oli Kupcele selgelt meeltmööda, sest selga oli naine pannud absoluutselt kõige mahedamalt võrgutavama kostüümi, mida piduliku sündmuse etikett lubab, ning mis tema kaunil ja päevitunud figuuril maksimaalselt esile lubab tulla: väike must kleit, minimalistlikud ehted ja kõrged kontsad.

3. Võtame käest kinni või ei võta?

Autost väljudes heitis Kupce turvamehele salapäraselt vandeseltslasliku naeratuse, kustkui öeldes: “Läheb lahti!” Autost väljas jäi Kupce selle kõrvale ootama, heites pilgu üle õla ning jälgides pilguga Ilvese saabumist enda kõrvale. Kui president sinna saabus, olevat pealtnägijate sõnul tekkinud moment, kus oleks peaaegu käest kinni võetud või käevangu pakutud. Murdosa sekundi jooksul aga mõeldi ümber ning näis, et seda siiski ei söandatud teha.

Toomas Hendrik Ilvese saabumine
Toomas Hendrik Ilvese saabumine
Toomas Hendrik Ilvese saabumine

4. Kus on daami käekott?

Kui saabutakse koos, siis ikka lahkutakse samuti koos. Kupce saabumine aga viitas juba kohe alguses kenasti ära, et presidendi seltsis ka tagasi minnakse: naisel polnud kaasas isegi mitte pisikest ridiküli.

5. Üleüldine elevus ja salapärased pilgud-muiged

Peamised vihjed, et Ilvese ka Kupce saabumine võis tähendada suhte väljakuulutamist, ei ole piltidelt küll näha, ent mida oli tunda kohapeal: elevil paistis olevat isegi presidendi kaaskond.

On kuidas on, kuid tuleb tõdeda, et on rõõm näha presidenti nii sümpaatses seltskonnas ning lahutusest toibumas. Ja kui ka peaksime Ilvese veel aasta jagu kestva presidendipõlve ajal ka uue esileedi saama, siis näib, et Kupce taoline intelligentne ja kaunis naine oleks selleks väärikas valik.