Laulja autasustamise põhjus on Medvedevi ukaasis kirja pandud järgmiselt: "Suure panuse Vene-Eesti kultuurisuhete tugevdamise ning vene kultuuri ja kunsti populariseerimise eest Eesti Vabariigis, auhinnata Sõpruse ordeniga Veski Annet - lauljat, Eesti vabariigi kodanikku."

Kõik sai alguse 70ndate sõprusest
Sõpruse orden on otsene järglane Nõukogude Liidus ja mõnda aega ka Venemaa Föderatsioonis (kuni 1994. aastani) kasutusel olnud Rahvaste Sõpruse ordenile (vaata allolevat fotot).

Eraisikutele anti Rahvaste Sõpruse ordenit välja eriti väljapaistvate teenete eest rahvusvahelise sotsialistlike maade sõpruse, koostöö ja rahu edendamise eest, väljapaistva panuse eest nõukogude rahvamajanduse arendamisel, ennastsalgava töö eest ja teiste, eriti silmapaistvate teenete eest riigile.

Rahvaste Sõpruse orden

Esimesed autasustamised Rahvaste Sõpruse ordeniga toimusid 29. detsembril 1972. Rahvaste Sõpruse ordenit anti kokku välja umbes 80 000 korda. Selle numbri sisse mahub ka 514 Nõukogude Eesti eraisikute ja ettevõtete autasustamist.
Orden on hinnas ka kollektsionääride seas ning selle ees küsiti osta.ee oksjonil 299 eurot.

Ka Ita Everil ja Eri Klasil rinnas
Alates 2. märtsist 1994. aastal on ordeni nimeks Sõpruse orden (alloleval fotol). Sõpruse ordeneid on praeguseks välja antud 893 korda.

Sõpruse orden

Kuulsamatest eestlastest on siiani mainitud ordenid (Sõpruse või Rahvaste Sõpruse) rinda saanud Eri Klas, Ita Ever, Anu Kaal ja Arnold Rüütel.

Anne Veskit on varem pärjatud Eesti Valgetähe V klassi teenetemärgiga (2006), SRÜ, Balti Riikide ja Bulgaaria Raudteede Nõukogu auraudteelase aumärgiga ning vastuluure maiguga Venemaa Lomonosssovi ordeniga (2007), mis hiljem tühistati.