Millest Sinu uus raamat räägib?

Lühidalt öeldes räägib see raamat käputäiest eestlastest, kes otsustavad oma riigi likvideerida. Ehk siis seltskonnast kurjategijatest, kes asuvad tänapäeva Eestis terroriakte korraldama. Ja loomulikult räägib ta põhjustest, mis inimesi selleni ajavad. Need põhjused on ilmselt olulisemgi osa raamatust kui see, kuidas kõik tehniliselt toimub. Kuigi toimub kohati kaunis vägivaldselt ja tülgastavalt.

Sinu esimene raamat oli autobiograafia, uus teos aga põnevusromaan. Kui erinev on kahte täiesti erinevat stiili raamatut kirjutada?

Need on tõesti kardinaalselt erinevad raamatud, seda tahan ma kohe eraldi rõhutada. Kirjutada oli tore mõlemat, teise puhul lisas ehk väljakutset see, et pidin kõik otsast lõpuni välja mõtlema, Pori puhul oli kõik ju pigem tehniline vormistus, lugu ise oli minu mälestustes ammu olemas.

Raamatus on keskseks teemaks Eestit tabav terrorilaine. Kas arvad, et eestlased tunnevad end oma väikeses riigis võib-olla liiga mugavalt ja turvaliselt?

Absoluutselt ja see on ka üks asi, millele "Sinine on sinu taevas" tähelepanu pöörab. Teisalt ei arva ma muidugi, et me mingeid kohutavaid turvameetoteid või politseiriiki vajaksime. Meie kõik probleemid algavad meie peadest, seal näib hetkel korralik kaos valitsevat. Ja selle kaose toob omal äraspidisel moel minu uus raamat Tallinna ja teiste Eesti linnade tänavatele.

Kas uut raamatut innustas kirjutama "Musta pori näkku" rahaline või sisuline menu?

Ma ei kirjuta raamatuid raha pärast, keegi ei tee seda. Raha teenin ma muude asjadega. Ma kirjutan, sest see meeldib mulle. Minu perekonnas on juba vähemalt kolm põlve kirjutatud. Geneetiline probleem, mis muu :)

Kui vaatad tagasi "Musta pori näkku" kirjutamisele, kas teeksid täna midagi teisiti?

Mõned asjad kirjutaksin teistmoodi. Need, mis puudutavad avalikkuse tähelepanuga mitte harjunud inimesi. Aga neid pole Poris õnneks väga palju.

Tegi see raamat Sind rahaliselt miljonäriks?

Jeenimiljonäriks tegi Pori mind päris kindlasti :)

Tegid uue raamatu kirjutamiseks oma kirjastuse. Kas pühendad ettevõtte vaid oma teoste kirjastamiseks või ka hakkad teisi (algajaid?) kirjanikke kirjastama?

Püüame sammhaaval, üle oma varju hüppamata. Kirjastame teisi autoreid ka, peagi ilmub Mustvalge kirjastuse alt ühe väga tuntud Eesti kirjaniku uus teos.