“Praeguse seisuga ma tõesti enam ei jätka Raadio 2-s,” ütles ametlikult suvepuhkusel viibiv Mihkel Raud ajakirjale Nädal.

Ka Raadio 2 programmitoimetaja Heidy Purga sõnul on Raud praegu suvepuhkusel. “Sügise kohta ei oska midagi kindlat öelda,” ütles ta.

Mihkel Raud alustas raadios kümme aastat tagasi samal päeval, kui Raadio 2 läks esimest korda eetrisse, ja tegi saateid vahelduva eduga selle aasta juunini. Viimased kaks ja pool aastat juhtis ta alguses Elektra ja hiljem Urmas Vainoga hommikuprogrammi “Et R2 maa”.

“Põhjusi on mitmesuguseid, nii subjektiivseid kui ka objektiivsed, nii neid, millest on võimalik rääkida, kui ka neid, millest ma ei räägi,” ütles Raud Nädalale. “Eks ta pidi nii minema, olin ju seal kümme aastat järjest.”

Miinuspoolele paneb Raud kohustuse ärgata juba kaks ja pool aastat pidevalt esmaspäevast neljapäevani hommikul kell 5. “Tuhanded inimesed ärkavad läbi elu sel kellaajal ja pole häda midagi, aga mul sai isu täis. Minu aju töötab kõige paremini kella kaheteistkümnest kolmeni öösel, aga sel ajal pidin magama,” rääkis Raud.

“Varane tõusmine ja hommikuprogramm lõhkus ka päeva ära, tuli paar tundi magada, et õhtul ka inimene olla. Lõpuks muutud kurjaks,” ütles ta.

Raud lisas, et kümme aastat ühes kohas töötada on küllalt pikk aeg töökoha vahetamiseks.

Raud pühendab enda sõnul endiselt palju aega plaadifirmale Beg The Bug Records.