Kanal 2 dokumentaalsaade «Miks me annetame?» uurib, kuidas toimub Eestis annetamine. Kes on need inimesed, kes aitavad abivajajaid ja kui raske on hädasolijal abi küsida?

«Laias laastus joonistub välja kolm suuremat abivajajate gruppi – haiged lapsed, hüljatud loomad ja tulekahjuohvrid,» sõnab saate autor ja toimetaja Raimo Kummer. Saade ei keskendu pikaajalistele ja tuntud heategevuskampaaniatele, nagu «Jõulutunnel» või «Tantsud tähtedega», see räägib üksikisikutega seotud juhtumitest. Käsitletakse Peterburi jääpurikaohvri Milana lugu ning Raasiku tulekahjus kodu ja lähedased kaotanud perekonna tragöödiat.
«Neist lugudest joonistub välja erinevaid mustreid, milles kordub tulekahjuohvrite muutumine nii-öelda laohoidjateks. Inimesed, kes vajavad oma kodu või lähedase tulle jäämise järel kriisinõustamist, kuhjatakse abipakkujate poolt üle kasutuskõlbmatute asjadega,» räägib Kummer. Ta lisab, et eelkõige nõuabki omavalitsuse- või sihtasutusepoolset koordineerimist tulekahjuohvrite abistamine.

«Miks me annetame?»
11. veebruaril kell 20.30 Kanal 2