"Täna on ikka märgiline päev – antigi mind esimest korda kohtusse," teatab Mallukas oma Facebooki lehel ning lisab humoorikalt: "Keegi seitset tonni ei taha anda?".

Foto: Kuvatõmmis

Naine kinnitab Õhtulehele, et on tõesti saanud kohtukutse. "Ma ei saa seda teemat pikemalt kommenteerida," ütleb Mallukas ehk Mariann Treimann Õhtulehele. "Menetlus alles käib," põhjendab ta. Suvel kirjutas Mallukas oma blogis, et ühe Õismäel asuva maja korteriühistu esinaine ähvardab teda kohtuga, ent kas tegemist on sama inimesega, seda ei nõustunud Treimann hetkel avaldama.

2014. aastal palistasid Õismäe tee 9 asuva kortermaja räästaaluseid palistasid pääsukeste pesad, ent seejärel betoneeriti räästaalune ära nii, et linnupojad jäid betooni taha lõksu ja nende vanemad käisid seal maja juures meeleheitlikult oma järeltulijatega kontakti otsimas, aga ei pääsenud enam neile ligi. Linnupoegade saatus liigutas paljusid inimesi, sealhulgas ka Mallukat, kes tegi lindude päästmiseks petitsiooni, võttis ühendust korteriühistu esinaisega ja pöördus ka Eesti Loomakaitse Seltsi poole (Loe lähemalt SIIT).