Nagu välk sinikollasest taevast ratsutas oravapartei juhtiv ustav naisfiguur Kristiina Ojuland meie küla mässava Jeanne D’Arcina leivaisa Ansipi enda ja kaasjüngrite vastu. Mis juhtus, ja «mis meist saab»?

Jah näe, mida võib üks väike naine! Nohises oravapartei mullu eksinud lamba Silver Meikari väljaaste peale mis ta nohises – karavan läks edasi. Aga nüüd pead tõstnud Kristiina Ojulandi (45) mässu peale näib meie ladvikul tõesti lõpuks olevat vesi ahjus, ja lausa revolutsiooniline olukord riigis lahti. Nii et Mart Laar ratastoolist kirjutas oma parteile juba ka oma manitseva-hoiatava «poliitilise testamendi». Nagu Lenin omal ajal.

«Ikka ridadest välja ja kohalt maha…» Küll oli 1960datel vändatud «stalinismi ajutisi väärnähtusi» paljastav Tallinnfilm «Mis juhtus Andres Lapeteusega?» prohvetlik! Siit leiab küllaga täkkesse tsitaate ka nüüd, meie vaba Eesti riigikorra ajal. Mis juhtus Andres Lapeteusega? Mida mida me üldse teame Andres Lapeteusest? Samu küsimusi võib nüüd kohanda Kristiina Ojulandi kohta. Kust ta (Kohtla-Järvelt tuli) tippu kerkis ja mis siis nüüd valesti läks…

See, et valitsejad ikka valetavad ja vassivad, iseenesest ju ei üllata. Omakasu ringmängud on aegade algusest kuulunud õukonnaelu juurde.
Prantsuse rahvuskangelanna Jeanne D’Arci ehk Orléansi neitsi kohta märgib Vikipeedia: «Teda ei peetud ilusaks, millepärast usuti teda rohkem.» Eks ka Kriistina puhul – on’s ta pigem ilus või aus, sõltub vaataja silmadest…