„Lootsin väga, et presidendiproua kirjutab meie rahvuskingitusele, milleks on kaks Tallinna vaatega keraamilist võtit, „Welcome to Estonia!“ aga vastust presidendikantseleist ei tulnudki,“ räägib ta Delfile.

Nimelt saatsid nad koos oma elukaaslasest esindaja Oleg Belokrõloviga 5. juunil presidendikantseleisse järgmise sisuga kirja (tekst avaldatud muutmata kujul — toim.):

Tere päevast,

Mina olen Julia Kovaljova, esimene printsess Eesti Miss Estonia 2008. See on suur au ja õnn seda tiitlit omandada minu jaoks. 16 juunil ma sõidan Vietnamisse kus mina olen Eesti Vabariigi esindaja rahvusvahelisel ilukonkursil “Miss Universe 2008”.

Miss Universe 2008 heategevuse oksjoniks mul on vaja rahvakingitust teha. Georg Bogatkin Boccapott keraamik hea meelega nõustusin teha kaks võtit Tallinna vaadega. Ma palun Teid, kas on võimalus, et Eesti Vaabariigi esimene proua Evelin Ilves osaleb võtit valmistamisel.

Tema poolt on vaja, et Ta võtmele alla kirjutada ” Welcome to Estonia”. See tähendaks et, eesti rahvas on väga külalislahke ja sõbralik ja hea meelega võtab külalisi vastu.

Lugupidamisega,

Esimene Printsess Eesti Miss Estonia 2008

Julia Kovaljova

„Loodan, et probleem pole minu rahvuses,“ lisab 22- aastane tütarlaps Delfile.

Vabariigi Presidendi avalike suhete nõunik Toomas Sildam ütleb, et mingi rahvusliku küsimusega siin küll küsimust polnud: „Saime temalt kirja 5. juunil. Paraku läks meil väga kiireks, kuna ettevalmistamisel oli Belgia kuningapaari visiit Eestisse. Kahjuks jäi see palve viimase minuti peale.“