Alles on jäetud ka esialgses loos püstitatud küsimused, kui need ka vastust ei saanud.

Kas skandaalne suudlus kohvik Komeedi terrassil oli hetkeline kiresööst või teadlik kättemaks Toomas Hendrik Ilvese flirtimiste eest?

See ei olnud meeleheitlik appikarje pärast pinges elamist. "Pigem tähelepanuta jäänud naise appikarje. Mul ei olnud tahtlik soov midagi lõpetada, see oli alateadlik protsess, see oli meeleheide," selgitab Evelin.

"Tema tähelepanu jäi kodu jaoks aina vähemaks, vähemaks, vähemaks ja ma tundsin, et mina ei jaksa seda kanda. Olen pärast mõelnud, et kõrgetel pööretel töötav masinavärk, nagu me olime, suudab seda ainult teha siis, kui mõlemad seda veavad. Meie energiaring hakkas lagunema. Ma tundsin, et mul saab jaks otsa ja ma ei saa seda tähelepanu sealt. Teda pole olemas."

Ieva mängutulekust Toomase ellu sai Evelin teada meediast ja ta ei oska sel teemal midagi kosta. "Pärast seda kui kõik meie plahvatused ja jamad olid olnud. Ma pole kindel, kas ta enne oligi väga."

Kas too saatuslik õhtu arenes suudlusest ka kaugemale ja mis toimus pärast kuulsate kaadrite jäädvustamist sel ööl? Kas noormees, kellega suudeldi, on temaga ka pärast seda ööd veel suhelnud?

Millal sai Evelin Ilves teada, et keegi jäädvustas selle suudluse?

Millal ja milliste sõnadega ta teavitas sellest oma abikaasat?

Kelle initsiatiivil tuli lahutusotsus ning mis tegelikult selle abielu saatuse otsustas, sest suudlus Komeedi terrassil ei saanud olla ainuke ja lõplik põhjus?

Seda, kes ettepaneku tegi ei mäleta Evelin, asjad arenesid nii. Näiteks veel 24. veebruaril ei olnud lahutusotsust ning Evelin seisis vastuvõtul Toomas kõrval.

Küll aga kirjeldab ta suudluse avalikustamise ja lahutuse vahelist aega nii: "Õudsed ajad olid. Edasi kuni lahutuseni oli õudusunenägu, ilma detailidesse laskumata."

"Ma pole siiani selgeks mõelnud, kuidas ma üle elasin. Seda on miljon korda küsitud, tunnen kohstust selgeks mõelda, et teised saaks sellest abi ja vastuse. Kui kaks inimest jõuavad millegi selliseni, on mõlemal selles roll. Kui sulle elus juhtuv ei meeldi, vaata peeglisse. Kõik algab endast. Ma mäletan selgelt, et ühel hetkel andsin alla ja lasin minna, ei üritanud enam midagi päästa ega vastu ega poolt võidelda. Seda kõike oli liiga palju. Otsustasin, et las läheb, ma ei tee midagi, võtan kõik vastu, mis tuleb ning keskendun sellele, mis on: endale ja oma lapsele."

Kas Evelin kahetseb täna juhtunut või on hingehaavad paranenud ning see kõik oli isegi hea?

Kas, kui palju ja mis toonil suhtlevad Toomas Hendrik Ilves ja Evelin Ilves täna, arvestades, et abikaasad nad ei ole, ent laps on neil siiski ühine?

Kas on Evelinil ka süümepiinu, et kaks perekonda - Toomas Hendrik Ilvese eelmine abielu ja Siim Rikkeri oma - on tema tõttu lõpu leidnud?

Siim Rikker oli lahutatud juba enne kohtumist Eveliniga, nagu ta mõista andis ning naisel rolli tema abielu lõppemises polnud.

Millised olid Evelini suhted presidendi julgestusmeekonna ja teiste kantselei liikmetega, eelkõige Toomas Sildami ja Iivi Anna Massoga?

Miks läks Evelin Ärma talu arendajana tülli külalistemaja ehitaja ja maaparandustöid teinud ettevõtetega?

Kas on aus, et Toomas Hendrik Ilves ei pidanud EASile laenuks saadud raha tagastama?

Miks ja milliste emotsioonide saatel lahkus Ärma talust perekond Kass, kelle ülesanne oli majapidamise eest hoolitseda?

Kes on teda poliitikasse kutsunud ja miks ta ei taha minna?

“Võimalik, et poliitika võiks olla minu järgmine missioon,” ütleb Evelin. “Et saaks päriselt oma kogemusi ja teadmisi ära kasutada. Paraku olen väga lähedalt näinud, kui palju on poliitikas kurjust, üksteisele ärategemist, puhtalt isiklikke ambitsioone, kuidas riigitegelased teevad otsuseid mitte riigi, vaid enda või oma partei huvidest lähtudes. Lisaks vennataplus ja retoorika… See kõik on ülimalt ebameeldiv. Samas üks kuradike mu õlal ütleb, et kui sa tahad, et midagi oleks teisiti, ära kritiseeri või vingu, vaid löö käed külge. Teine kuradikene teisel õlal aga hoiatab — ära anna vabadust käest!”

Pika kaalumise järel sai määravaks tütar Kadri Keiu soovitus mitte loobuda priiusest, vähemalt eelseisval kevadel mitte.

Kas Evelin on õnnelikum praegu, olles vaba oma ettevõtmistes või oli toona, ette-taha teenindatud esileedina?

Evelin andis selgelt mõista, et roll presidendi kaasana oli Toomas Hendirk Ilvese teiseks ametiajaks juba ahistav: "Sa pole vaba valikutes ja tasu ei sõltu sellest, mida ja kuidas sa teed."

Kui võltsglamuurne oli tegelikult esileedi elu? Mis peitus fassaadi taga?

Välimuse kallal võeti Evelini puhul rohkem kui ühegi teise naise kallal Eestis. Üht enimkritiseeritud päeva, kostüüme kohtumisest kuninganna Elizabeth IIga meenutades rääkis Ilves: "See oli ikka uskumatu, milline ma siis välja nägin. Ma ei saa aru, kuidas ma ise lasin sellel kõigel juhtuda. Kui ma Kadriorgu läksin, siis ma kuulasin kõiki teisi. See oli ju välk selgest taevast."

"Ma olin täiesti šokis, ma ei nutnud. Ma ei kujutanud ette, et see nii hull oli," meenutab ta järgmiste päevade leheveergude vaatamist.

"Olin ise ka üllatunud et mind selliseks disainiti, aga kedagi süüdistada polnud. Aga mina panin selga, keegi ei toppinud. Ateljeedes ei tohiks olla salendavaid peegleid ja keegi oleks võinud öelda, et prožektorite valgel tuleks teha proovipilt ka. Olin šokeeritud."

Kõik need aastad oli Evelin Ilvesel ka ihujumestaja Katrin Sangla, kes Evelini sõnul tasu töö eest ei võtnud pöörastest kellaaegadest hoolimata ja sai vaid komandeeringutasud välisvisiitidel. "See oli tema enda soov."

Kas kaunis välimus ja saledus tuli omal ajal enda soovil või ühiskonna survel?

"Ma olin Kadri-Keiut oodates võtnud juurde 30 kilo. Mind Ärmal olles ei huvitanud see, ma panin kõik oma energia selle talu ehitamisse. Kuid siis ma võtsin ennast käsile, sest esileedi välimus on oluline!"

Kes peale abikaasa olid need, kes olid rasketel hetkedel toeks, kelle õlal nutta ja lohutust otsida, kui kriitikat voolas uksest ja aknast - olgu siis riietuse, soengu, Ärma talu või suudluse teemadel?

Miks Evelin enam tervislikkuse ja sportlikkuse eest jõuliselt ei seisa? Oli huvi selle vastu vaid staatusega kaasnev mäng?