«Kui riietus on balansis, oled sa palju seksikam,» ütleb saate «Buduaar» juht ja stilist Triin Randloo. Triin laseb oma kolmeaastasel tütrel ise otsustada, milliseid riideid ta kanda soovib.

riinule (25) on moetaju geenidega kaasa antud - tema ema on moedisainer Monika Randloo. Noor daam on sünnist saadik moe ja selle loojate keskel kasvanud. Nüüd on Triinul endal väike tütretirts Ursula (3), kes lasteaiakaaslastele moenõu jagab.
 
Millal sinus moetunnetus välja lõi?
Nööpnõelu on mu suust ikka väga palju läbi käinud. Nimelt töötas mu ema teenindusmajas ja seal suure juurdelõikuslaua peal olen ma end kõvasti rullinud. Arvan, et hakkasin asjadest aru saama juba kolmeaastaselt, sest juba siis riietas mu ema mind teistest erinevalt. Tegelikult on üle põlve mul terve emapoolne suguvõsa miskitpidi kunstiga seotud, näiteks vanaema, keda kutsume Lillevanaks, sest ta elab Lelles ja tal on palju lilli, teeb hoogsalt käsitööd ja tädi tegeleb kangakudumisega.
 
Kas sa tegid plikana kellelegi märkuse, et ta riided ei sobi omavahel kokku?
Ema õmbles mulle hästi palju riideid. Ma kandsin koolis hoopis teistmoodi rõivaid kui teised õpilased, olin moe poolest neist kahe aasta võrra ees. Põhjus, miks ma kommenteerimise peale üldse ei tulnudki, oli see, et mind on kasvatatud vaimus - issanda loomaaed on kirju ja tuleb osata aktsepteerida. Aga Ursula ütles ükskord lasteaias sõbrannale:
«Kuuled sa, kas sa ise panid need püksid jalga või? Arvad sa, et need sobivad sulle?»
 
Kes Ursulale riided valib, sina või ta ise?
Väiksena, kui mul hakkas oma arusaam tekkima, panin need riided selga, mida tahtsin. Samamoodi on ka Ursulaga. Lasen tal ise otsustada ega suru enda arvamust peale. Näiteks riiete osas on meil kindel kokkulepe, et need olgu soojad. Valida võib aga ise, kas paneb roosad, kuldsed või lillad omavahel kokku. Vahel käibki ta mul ringi nagu väike kirju hipi. Kuna olen väga põhimõttega inimene, siis ostame Ursulale vaid vajalikke asju. Täiendame garderoobi siis, kui näiteks jope või saapad on väikseks jäänud.
Lastel areneb otsustusvõime väga varakult. Ma annan Ursulale poes kolm paari saapaid ette ja siis ta võib ise otsustada, milliseid neist soovib. Ta saab end niimoodi asjapulgana tunda.
#end#
Milliseid tüdrukute asju te koos teete? Kas väike daam on juba emme meigikotti kiiganud?
Eks ta ole mul meigikotti aeg-ajalt kiiganud, jah. Ostsin talle hiljuti korralikud laste meigiasjad, mis ei kahjusta. Pidupäevadel toimub meil aga maniküür ja pediküür ja kui mõni sõbranna külla tuleb, siis on täpselt nagu õige tüdrukute pidu. Kõik muidugi piirides.
Ursulaga teeme palju asju koos. Võtan teda igale poole kaasa, kuhu saab. Kui aga ise kuhugi pikemaks välja pean minema, siis teen sellise nipi, et panen Ursula üheksast magama ja tuleb hoidjatädi. Ta ei saagi hommikul aru, et emme on vahepeal ära käinud.
 
Sa planeerisid emaks saamist ette, aga kuidas olid lood lapse sooga?
Jah, Ursula oli hästi planeeritud laps, ta sündis puhtast armastusest. 21aastaselt tundsin, et olen lapse saamiseks täielikult valmis ja ma tahan teda. Samamoodi tundis ka mu elukaaslane. Nii me siis üks õhtu istusimegi veiniklaasi taga ja otsustasime ära. Nooremana ei mõtle sa asju üle ja kõik läheb loomulikku rada pidi. Ei tohi karta. Muidugi tahtsin ma väga tüdrukut ja lugesin igasugu vanarahva tarkusi, mida tütre saamiseks tegema peab. Tegelikult andis sisetunne mulle teada, et saan tütre. Lapse sugu kinnitati kaks nädalat enne tähtaega. Ma muutusin raseduse ajal ikka korralikuks vaalaks.
 
Kuidas lapseootus sulle mõjus?
Oi, ma beibestusin täielikult ära. Tegin asju, mida ma kunagi ei tee - panin kunstküüned, käisin mööda ilusalonge ja kogu aeg ruulis roosa värv. Võib-olla oli see tingitud suurest soovist tütar saada. Üldiselt läks aga kõik plaanipäraselt. Lugesin palju materjale selle kohta, mis mind ees ootab, ja kui aeg kätte jõudis, läks kõik kergelt ja loomupäraselt.
 
Mingeid hirme sünnituse ees ei tundnud?
See on niivõrd loomulik protsess ja kui oled end ees ootavaga kurssi viinud, siis ei oskagi midagi pabistada. Mul möödus kõik väga kiirelt, läksin haiglasse lihtsalt kohale ega jõudnud sünnituspalatissegi. Isegi valusid ei tundnud. Ursula issi Edward Anton oli kogu aeg mu kõrval. Arvan, et ilma tema toetuseta oleks raskem olnud. Teatud hetkel on vaja ju kellegi peale karjuda. (Naerab.)
 
Nimepanekuga ei tahtnud sa väga kiirustada. Miks?
Laps oli mul kaks nädalat ilma nimeta. Ma tahtsin vaadata, mis nägu ta kõige rohkem on. Täpselt Ursula nägu oli. Ladina keeles tähendab see emakaru, skandinaavlastel jumalannat ja lisaks oli ka James Bondi esimene naine Ursula Anderson. Ühesõnaga kõik ühes - võimas, tark ja kaunis.
 
Tahaksid veel lapsi?
Olen ise ainus laps olnud ja tegelikult tahaksin Ursulale varsti vennakest. Selle kiire asjaga veel aega on ja hetkel on vaja tööd teha.
 
Sa jõuad lisaks emaks olemisele Bastioni turundamist juhtida, teed stilistitööd, oled saatejuht, disainer ja sul on jaksu ka seltsiüritusi külastada. Kuidas sa nii palju suudad?
Püüa teha tööd, mis sulle meeldib, siis jõuadki palju. Minu jaoks on Bastioni turundusjuhi töö kõige lahedam töö üldse. See pole kuiv kontoris istumine, vaid ma saan oma ideid, kontseptsiooni väljamõtlemisest kuni poodide ja vaateakende kujundamiseni, välja rakendada. Ja ehkki EBSis on mul jäänud vaid turunduses bakalaureusetöö kirjutada, võin öelda, et kool number üks on elukool - learning by doing. Muidugi ma alati vaatan, et asjad oleksid sätitud ikka kella üheksa ja poole kuue vahele, mil Ursula lasteaias on.
 
Sa oled rõivakollektsioone loonud. Miks sa moeloominguga tõsisemalt tegelema ei hakanud?
Ma ise ei nimeta end moeloojaks või disaineriks puhtalt juba seepärast, et mul puudub vastav haridus. Aga kui korra aastas tuhin peale tuleb, siis ei lase ma ideedel päris tuulde kah lennata. Kollektsiooni loomine käib mul sedaviisi, et idee panen paberile ning valin kanga, õmblemise jätan professionaalide hooleks. Emaga erinemegi selle poolest, et tema on disainer ja mina stilist. Konkureerivad pole me kunagi olnud.
 
Kuidas sa stilistina me tänavapilti hindad?
Tugev progress on riietumise osas toimunud. Aga ma käisin hiljuti Stockholmis ja sõna otseses mõttes istusin kohvikus tunde ning vaatasin inimesi ammulisui. Kõik nad olid nii omanäolise moejoonega, maitsekad. Loomulikult on Rootsis suurem valik, aga kuna meil on slaavi verd sees, siis vohab ka rohkem bling-blingi. Beibendust on palju, aga no samas las nad olla. Rootsi meestelgi kulub seda želeed purkide kaupa. Üldiselt käivad me noored ikka kihvtilt riides.
 
Millised kuumimad trendid on tagasi tulemas?
Patšokid ja platvormid.
 
Anna mõni õpetus naistele, kes kipuvad riietusega üle pingutama?
Kui sääred on paljad, siis kata ülevalt kinni. Kui tahad dekolteed näidata, kanna pükse. Kui riietus on balansis, oled sa palju seksikam ja hurmavalt mõjuv!