Superstaarisaates finaali jõudnud KRISTIINA PIPERAL on tüdinenud jagamast selgitusi oma koheva soengu kohta. Ning neiu manitseb inimesi olema väärikamad, kui nad tänaval tuntud artisti kohtavad.

 


Kristiina (16) naudib laulmist ja kitarrimängu. Tal on vaatamata oma noorele eale paigas kindlad väärtushinnangud. Neiu võtab vabalt ega lase end superstaarisaatega kaasnevast tähelepanust pilvedesse hõljutada.

Iseloomusta ennast.
Superstaarisaates osalemine on mind palju mõjutanud. Mida saade edasi, seda kinnisemaks olen muutunud, eriti võõraste suhtes. Liigne sõbralikkus pole minu rada. Näiteks pole mul ei reidis ega orkutis kontot, ma ei tunne vajadust. Selline moositamine mulle ei istu. Käitumiselt ja reageerimiselt olen rahulikumaks muutunud. Mida aeg edasi, seda rohkem lööb minus otsekohesus välja. Mul on ka üks pisike viga, hilinemine. Muidugi ei tee ma seda meelega.
#end#

Palju on sul sõpru, kellega võid kõigest rääkida?
Mul on kaks-kolm sõpra, kellega võin oma saladusi jagada.

Milline on su arvates õige superstaar?
Eestis ei oska kedagi superstaariks nimetada, kuid välismaal on neid küll palju. Üks õige superstaar peaks olema tõeline staar laval, kuid ta ei tohiks staaritseda reaalses elus. Sa võid olla staar, aga inimene sa pead olema!

Mida arvad Birgit Õigemeelest?
Eelmisel aastal ma superstaarisaadet ei jälginud, küll olen kuulnud Birgit Õigemeele hittlugusid. Ta on väga hea laulja, kelle vokaalsed võimed on väga tugevad. Ta tundub olevat tore ja lihtne tüdruk, kes ei pinguta üle. Tema tagasihoidlikkus on väga armas.

Oled öelnud, et sulle ei meeldi avalik tähelepanu. Kuidas kavatsed sellega väikeses Eestis toime tulla?
Siinsed staarid tihtipeale tulevad ja lähevad. Ma kavatsen hoida madalat profiili. Ma ei tunne vajadust sähmerdada igas ajakirjas. Ma ei tee ennast ka kättesaamatuks. Arvan, et meedias tuleks figureerida ikkagi mõistlikkuse piirides.

Millist avalikku tähelepanu senimaani oled saanud?
Olen saanud sellist toorest tähelepanu. Inimesed võiksid olla väärikamad, mitte rabandust saada, kui tuntud nägu tänaval vastu jalutab. Näiteks kõndisin läbi kaubanduskeskuse ja muusika mängis mu kõrvaklappides täie volüümiga, ja ikka ma kuulsin, kuidas keegi täiest kõrist karjus: Kristiina Piperal! Kui astun bussi, siis tuntakse ära, pööritatakse silmi ja hakatakse kõva häälega arutama, kes kuidas laulis. Võtan vabalt ega tee välja. Mul on hea meel, kui mul on fänne, aga ma pole seda tüüpi, kes võõrastega suhtlema hakkaks. Pean end tavaliseks inimeseks nagu iga teine.

Kuidas koolis läheb?
Kahjuks ei lähe mitte kuidagi kooliga. Olen võtnud asju koju teha, aga koolis käia jõuan hetkel küll väga vähe. Mõned tunnid hommikuti olen, siis hakkavad mul superstaari lauluproovid, pärast neid tõttan muusikakooli ning lõpuks ongi juba õhtu käes. Põhikooli lõpueksamid kavatsen võimalikult hästi sooritada. Hinded on mul muidu neljad-viied.

Milline muusika teeb su tuju heaks?
Raadio või MTV popmuusika pole päris minu maitse. Tuju teevad heaks näiteks Suzanne Vega, Coldplay, Annie Lennox, Dagö, Cranberries. Üldiselt pean lugu rockmuusikast.

Kes sulle eesti muusikutest meeldib?
Ma pole eesti muusikaga väga kursis, aga Dagö on minu lemmik. Lauri Saatpalu on tegija mees, alates erilisest hääletämbrist ja lõpetades laulude sisuga. Dagö pole terve Eesti lemmik, aga tal on oma kindel kuulajaskond. Kui ma teeksin muusikat, oleks see suunatud samuti väiksemale publikule. Pean Saatpalust ka seetõttu lugu, et ta ei käratse meedias ning samuti ei tundu tal luukeresid kapis olevat.

Millest unistad?
Unistan nagu enamik inimesi. Unistan, et mul elus ikka hästi läheks ja mu lähedased oleksid õnnelikud. Unistan, et saaksin pensionieas kusagil vaikselt ja mõnusalt olla, näiteks pisikeses hubases korteris, ja helistada oma lastelastele.

Mis teeb sind õnnelikuks?
Pisikesed asjad teevad mind õnnelikuks. Olen õnnelik juba siis, kui on kevad käes, kui paistab päike ja hakkab suvi tulema. Kõik, mis pakub emotsionaalset naudingut.

Millised kutid sulle meeldivad ja kas sul on ka oma boyfriend?
Mulle ei meeldi tüübid, kes on kõvad pralletajad, kes peavad igal üritusel kohal olema ja kõigiga suhtlema. Selliseid poosareid ei võtaks jutulegi. Mulle meeldivad isepäised, iseloomuga ja intelligentsed mehed. Mul on oma kindel boyfriend juba päris pikka aega, peaaegu et aasta. Ta on minust kolm aastat vanem. Alguses talle ei meeldinud, et superstaarisaatesse läksin ja ta kutsus mind eputrillaks. Aga muidu ta väga toetab mu tegemisi.

Sulle meeldib vabal ajal omaette olla. Mida siis teed?
Mulle väga meeldib üksinda olla. Mul on väga hea olla, kui lihtsalt vedelen diivanil, loen mõnda head raamatut, lülitan oma mobiili välja, olen rahulikult ja söön jäätist. Ma ei ole kogu aeg üksinda, aga kui selline hetk tekib, siis ma väga naudin seda.

Kui võidaksid lotoga miljon krooni, siis mis oleks esimene asi, mille ostaksid?
Kõigepealt ostaks endale midagi ilusat, head ja magusat. Hiljem mõtleksin, mida rahaga edasi teha, ehk reisiksin Hispaaniasse. Kindlasti aitaksin kedagi.

Kus oled reisimas käinud ning kuhu ihkad minna?
Käinud olen Türgis, Tuneesias, Mallorcal, Austrias jne. Uskumatu, aga Soomes pole käinud. Palju on kohti, kuhu tahaksin reisida. Eriti pakuvad huvi sügavalt religioossed paigad, näiteks India või Tiibet.

Mis sind närvi ajab?
Ma olen tugeva närvikavaga. Tõsiselt marru olen läinud vaid mõned korrad. Kõige rohkem ajab närvi, kui mind ei kuulata, kui pean rääkima nagu seinaga. Palju leierdatud juuste teemast olen lihtsalt tüdinud, mitte närvis.

Mida kõige rohkem kardad?
Kardan, et mu lähedastega midagi juhtub. Kardan, et ühel hetkel lihtsalt ei ole enam mitte midagi. Sõjaolukorrad maailmas ajavad hirmu nahka. Paljud ei mõtle selle peale, aga kui hakata mõtlema, siis on jube ikka küll. Foobiaid mul ei ole. Ei karda kõrgust ega ämblikke. Pean ämblikke koguni armsateks.