"Olen lihtne rokenrollimees," sõnas Duchovny hiljutises intervjuus, et ta esikalbumil "Hell or Highwater" ("Põrgu või üleujutus") on 12 enda kirjutatud lugu. Plaat ilmub 12. mail ning sellel teeb Duchovny taustabändina kaasa kollektiiv Weather. Album on juba Amazonis ettetellimiseks saadaval.

Näitleja hakkas muusikaga tegelema viis aastat tagasi, kui hankis endale kitarri. Õppides pilli mängima, tulid ka lood, mis on valdavalt romantilised ja inspireeritud armastusest, kuid mitte ainult - üks lugu näiteks räägib Bob Dylanist.

"Õpin, mis tunne on laulda koos bändiga, kuidas olla mikrofonile lähedal, õpin laulmise kohta," rääkis muusik-näitleja. "See on minu jaoks avastamisretk. Loodan, et avastan enda jaoks mõned asjad enne, kui publik seda teeb, et poleks liiga valus," ei varja ta oma ebakindlust alustava artistina. 

Albumi ilmumine aga ei tähenda, et Duchovny oleks näitlemise sinnapaika jätnud - vastupidi! NBC kanalil on tal peagi ekraanile jõudmas uus detektiivisari "Aquarius" ning juunikuus on filmimisel ka uued "Salatoimikute" osad, kus ta Mulderina koos Scully'ga (Gillian Anderson) müstilisi juhtumeid lahendavad, nagu muiste.

Vaata intervjuud: