Lisaks sellele on kohtuasjas kirjas, et dr. Michael Schulenbergi ebaõnnestumised mängisid suurt rolli laulja surmas.

"Ta ei suutnud Prince'i enesetunnet asjakohaselt hinnata, diagnoosida, ravida ja kaitsta meest opioidsõltuvuse eest ning lisaks sellele ei suutnud võtta ta asjakohaseid ja mõistlikke meetmeid selle sõltuvuse ennetamiseks," väitis kohtuasi.

Laulja, kelle tegelik nimi oli Prince Rogers Nelson, perekond nõuab arstilt pea 50 000-eurost kahjutasu. Dr Schulenberg aga usub, et selles olukorras pole ta midagi valesti teinud ja ei mõista süüdistusi.

Tema advokaat ütles, et nad kavatsevad kohtuasja kaitsta, teatas Associated Press. Paul Peterson ütles avalduses: "Me mõistame, et see olukord on olnud raske kõigile, hr Nelsoni lähedastele ja tema fännidele üle kogu maailma. Dr Schulenberg siiski usub, et ta tegi kõik endast oleneva."

Lauljal oli surmahetkel parasjagu käsil kontserttuur, mille raames ära jäänud kontserdid põhjustasid hulgaliselt kuulujutte juba enne saatuslikku päeva — nädal enne surma tegi staari eralennuk isegi ootamatu vahemaandumise, kuna laulja vajas kiiret arstiabi. Haiglasse ta siiski pidama ei jäänud, kuna staarile ei võimaldatud eraldi palatit ja toona väitis Prince’i esindaja, et tegu on lihtsalt ägeda gripiviirusega ning tegelikult on muusikuga pikas perspektiivis kõik korras.