“Olen väga põnevil sünnipäeva esimese vestlusringi osas, kus naiseks olemise müsteeriumist kuni inimkonna võimalike tulevikuvisioonideni käsitlevad teemasid muusik Kerli Kõiv, teadlane Saale Kareda ja psühhoterapeut Katrin Saali Saul,” rõõmustab sünnipäevalapse autor ja saatejuht Ingrid Peek.

Peale esimest avalikku saate salvestust rõõmustab pidulisi laias maailmaski kõrgelt hinnatud pärimusmuusik Mari Kalkun. Seejärel aga võtab oma nõiatarkuste pauna välja selleks puhuks Leesoja metsadest pealinna tulnud nõid Thue Lee, kelle teooriat ja praktikat sisaldav etteaste kannab pealkirja “Naiste vägi – pöörane ja nõiduslik”.

“Üks hea võte väe kogumiseks on käia ka seelikutes ja kleitides – nii kogub naine maa väge. See toimib mitmel tasandil, nii sisemisel kui välisel,” põhjendab nõid oma sooja soovitust naistele tulla saate “Hallo, Kosmos!” sünnipäevale seelikutes ja kleitides. Nõiatari esinemise lõpetab üle pika aja taas kodumaale jõudnud maailmamuusikabänd Rändaja.

Pühapäeviti kell 14 Raadio 2 eetris kõlav saade “Hallo, Kosmos!” on audiorännak maailmavaadete äärealadele erinevate võimalike ja võimatute tunnetusakende kaudu, mille eesmärk on avardada meie arusaamist elust ja maailmast ning mõista, mitte hukka mõista. Viie aasta jooksul on eetrisse jõudnud 225 saadet, kus oma ilmavaateid on tutvustanud teadlased ja futuroloogid, nõiad ja võlurid, filosoofid ja usumehed, taimetargad ja terviseeksperdid, müstikud ja šamaanid, ufoloogid, vandenõude uurjad, psühholoogid, esoteerikud, muusikud ja paljud teised põnevad tegelased meilt ja mujalt.

Uuri tänast “Hallo, Kosmos!” sünnipäevasündmuse ajakava Facebookist.