Et näitleja MARKO MATVERE on Eesti üks hinnatumaid ja kallimaid näitlejaid, teavad kõik. Kuid kas teadsid, et...

 

Marko on oma kätega kaks pesuehtsat ja merekõlblikku purjekat valmis meisterdanud.
Kunagi teenis Marko Linnateatris puutöömehena näitlejapalgale lisa. Kuni teised töömehed riideid vahetasid, suitsu tegid ja jooniseid arutasid, oli Markol alati juba midagi valmis treitud.
Kadedust tunneb Marko ainult ühel juhul. Vähemalt ta arvab, et see on kadedus - see tume äng või imelik valu, mis on ta hinges siis, kui keegi mängib väga hästi viiulit. Marko ei oska viiulit mängida, ehkki tahaks.
Enne muusikali «Georg» peaosatäitjaks hakkamist uuris Marko põhjalikult Georg Otsa elu. Ta küsitles laulja perekonda, sõpru ja kolleege. Marko kannab Otsast vändatud filmis ehtsat Georg Otsa kaabut ja tal on staari isiklik kohver. Matveret tundvad inimesed iseloomustavadki teda äärmiselt tööka ja põhjaliku mehena.
Marko harrastab veealust kalapüüki ja unistab mõne vana laevavraki leidmisest.
Kunagi nooruspäevil elas Marko kodulinnas Pärnus metsikut punkarielu. Oma tõmblukkudest kokku õmmeldud punkaritagi kinkis ta hiljem kursuseõele Maria Avdjushkole.
Keskkooliga polnud Marko suhted kõige paremad. Pärast selle lõpetamist ei tahtnud ta isegi koolimajast mööda käia.
Markole meeldib väga must ja äärmuslik huumor.
Matvere firma Seekrank OÜ, mille tegevusaladeks on kultuuriline ja muusikaline teenindamine, audiovisuaalse reklaami teenused, ürituste korraldamine, turism ja sellega seotud transpordi korraldamine (v.a litsentseeritav tegevus), tehingud kinnis- ja vallasvaraga, kinnis- ja vallasvara haldamine ning nimetatud tehingute vahendamine, maksis üle-eelmisel aastal välja 1,2 miljonit krooni dividende.
Marko ei talu teatud tooni rõivaid. Talle ei sobi pastelsed, neoon, punased ja oranžid kehakatted. Põlgab ka kunstmaterjalist riideid.