Linnapea jäädvustamisest kunsti
Arupärimine linnapea Edgar Savisaarele

Kuna viimasel ajal on olnud väga palju tolmu ümber Harju mäe kohviku, mida eristab kõikidest teistest puhvetitest maailmas teie stiliseeritud portree, tunnen huvi mitte kohvikul lasuvate inetute kahtlustele tuginedes, vaid hoopiski avaliku ruumi ja väärtkunsti seisukohalt.

Minu poole on pöördunud paljud Eesti kunstnikud, kes sooviks teid — sarnaselt Harju mäe kohviku pildile — ühel või teisel moel jäädvustada; kunstnikud on stilistiliselt väga erinevad, tean siin nimetada mõnd klassikalist maalikunstnikku, viite-kuute skulptorit, kümmetkond abstraktsionisti ning pooltsadat häppeningikunstnikut. Kõigil on neil üks mure, mil moel saaksid nad oma kunstis kokkuleppelise, aga väärika tasu eest jäädvustada teie isikut, tegevust, osalust pealinna elukeskkonna enneolematuks muutmisel ning elulugu, kuna olemasolevad teosed ei ole kõige selle jaoks ilmselgelt piisavad.

Olge nii kena ja tutvustage hinnakirja, mis alustel ja palju te suudate neile kunstnikele maksta — muidugi varasema projekti esitamise korral ning kuidas käib teose üleandmine ning kuhu viiakse autoritasu.