Televaatajad kirjutasid Delfile mitu kirja, milles avaldasid muudatuse üle imestust. Kaks kirjasaatjat tõstatasid küsimuse, et Signe Lahteini õnnetus ja annetussummade tõus on omavahel kahtlaselt lühiajalises seoses.

"Tänases saates aga jooksis intentsiivselt tekst, et annetage, ja summad olid tunduvalt suuremad. Algul mõtlesin, et mälu petab. Vaatasin saateid järele ja enne ei ole selliseid summasid olnud," sõnas televaataja Delfile läkitatud kirjas.

Saate produtsent Kristi Nilov rahustab aga muretsejad maha ning väidab, et uued numbrid on saatel olnud juba detsembrikuust. "Jõulude ajast on meil tegelikult kolm numbrit avatud. Esimestel saadetel oli peal jah vaid üks number, aga see oli monteerijate väike eksitus. Tegelikult on juba detsembri algusest kolm numbrit meil," sõnas Nilov. Tõsi, veel möödunud nädala saatel jooksis ekraanil vaid 5-eurone annetustelefoni number.

Kas "Kodutunde" vaatajanumbrid hiljutiste kohutavate sündmuste valguses ka muutusid, Nilov täna pärastlõunal veel öelda ei osanud. "Kell on natukene liiga vähe selle jaoks. Minu teada tulevad esimesed arvutused kella kolme paiku. Need on esialgsed. Eks Kanal 2 programmijuht võtab minuga ühendust," sõnas Nilov.

"Natukene kurb tunne jääb, et kellegi elu pealt tahetakse raha teenida, sest olen kindel, et täna saadet vaadates olid inimeste tunded härdamad," arvas teine televaataja.

"Ilmselgelt hoiame kõik pöialt, et armsal Signel kõik hästi läheks, kuid äärmiselt kummaline on, et ühtäkki ilmub ekraanile inimesi peibutav liikuv kiri ning ka suuremate summade annetamise võimalus, mis eelnevalt seal ei ole olnud," kirjutas kolmas.

Seosest, mida lugejad oma kirjades välja tõid, justkui mängiks saate meeskond Signe Lahteini õnnetuse valguses rahva meelehärdusele, Nilov suurt midagi ei pea. "Saated on valmis ikkagi väga kaua ennem. See saade on kuu aega juba valmis olnud. Signe õnnetusest on väga vähe aega möödas," sõnas Nilov ning katkestas kõne.