"Õudne on lugeda, et järgmine Riigikogust minev poliitik saab järgmise kuldse hüvitise! Suurema, kui ka head keskmist palka teeniv eestlane aastaga teeniks. Mille eest?" küsib Raud.

"Terves Riigikogu praeguses valimiskampaanias, mis täistuuridel käib, ei näe ma enam mingisugust aatelisust ega ideoloogiat, null - kõik käibki ju nüüd enam isegi mitte varjatult heade saadiku palkade, hüvitiste, pidevate väliskomandeeringute ja Eesti esindamise üle lugematutes väliskomisjonides - ärgem unustagem, et iga meie saadiku tema sõnul olulise välisreisiga kaasnevad teatavasti toredad päevarahad, millega võib hea tahtmise juures veel ühe kuu palga juurde teenida - kui ollagi enamasti välisreisidel, mitte üldse tegelikul tööl, Riigikogu saalis," tõdeb ajakirjanik.

"Hea tahtmise juures saab selle rahvale edukalt maha müüa, näeme kõik! Ja kui üks partei enam ei meeldib või ei taga kohta uues Riigikogus, võib ju alati mõnda teise minna, vahet enam ei ole, tundub. Mul on hea meele korrata, et selles KUKU raadio saates, mida nüüd laupäeviti teen, see rahanäljane, eba-aateline seltskond kordagi valimiste eel sõna ei saa. Vähemalt nii palju saan Eesti valimiskampaaniat omalt poolt toetada," lubab mees.

"Aga kuhu jääb selle kõige puhul meie Eesti, mis neile tegelinskitele palka maksab? Kas meie riik on ka muutunud selliseks eliidi äriliseks projektiks, nagu Ukraina või Venemaa? Oh, ei saa mõtteid Laine Randjärve ülekullamisest lugedes enam endale hoida, lõpetab Raud.