TOM CRUISE’i uus kallim KATIE HOLMES lubab kuni abiellumiseni voodirõõmudest keelduda. Või on see hoopis PR-trikk?

Katie Holmesi (26) elu ei ole praegu just kerge. «Patulinnas» Hollywoodis pole palju neid, kes ootavad seksiga kuni pulmaööni. Katie on lubanud oodata — ja seda miljonite iidoli Tom Cruise’i (42) kõrval.

Katie elu on vastuolusid täis. Ekraanil on ta süütuse juba kaotanud — selle võttis temalt seebikallim seriaalis Dawson’s Creek. Sõna «peenis» paneb ta juuksejuurteni punastama, ometi julgeb ta kaamerate ees ülakeha paljaks võtta.

Saatuslik tõmme

Nelja-aastane Katie näeb filmis poolpaljast meest ja tahab temaga abielluda. 21 aastat hiljem sellest lapsepõlvearmumisest rääkides on ta kihlatud hoopis teise mehega.

Kuid ennäe — mõni kuu hiljem katkeb kihlus, Katie karjääri hakkab haldama sellesama nelja-aastaselt nähtud poolpalja mehe mänedzher — ning korraga on ta endast 16aastat vanema Tom Cruise’i pruut. Tema, kes ta kunagi kuulutas, et ei suudaks eales suhelda endast vanema mehega.

Mõni nädal hiljem teeb mees ennast otse-eetris lolliks, kareldes ahvi kombel mööda mööblit ning kuulutades oma armastust tema vastu. Katie suudab vaid punastada ja pomiseda: «Ma armastan sind.» Neil on kahepeale koguni Benniferi stiilis hüüdnimi — TomKat.
«Ma ei saaks olla õnnelikum,» ütleb Katie. «Ma olen nii õnnelik. Ta on kõige fantastilisem mees terves maailmas.»

Cruise’i süda on samuti armastusest lõhkemas. «Ma olen armunud! See on miski, mis on juhtunud, ja ma tahan seda tähistada. Ma tahan teda pühitseda. Ta on väga eriline naine!»

 Müüt või tegelikkus?

Hollywoodis on mõnikord raske tõelise muinasjutu ja müüdi vahel vahet teha. TomKati teineteiseleidmine avalikkust ei veena. 65 protsenti ajakirja People lugejatest arvab, et tegemist on järjekordse PR-paariga. «Inimeste meelest on see kõik liiga ilus, et olla tõsi,» ütleb People’i staarivaatleja Julie Jordan. «Ükski staar pole varem nii käitunud.»

Katie ise on tõesti liiga ilus ja hea, et olla tõsi. «Erinevalt paljudest näitlejataridest ei ole Katie kunagi olnud narkosõltlane. Tal pole ka ette näidata 19 ekskallimat,» ütleb lavastaja Stephen Gaghan, kes töötas näitlejatariga 2002. aasta filmis Abandon.

 Hollywoodi paitüdruk

1978. aasta detsembris kaks kuud ennetähtaegselt sündinud Katie on viielapselise pere pesamuna. Ta omandas hariduse nunnade käe all katoliiklikus koolis. Poistega tegi ta lähemalt tutvust alles pärast kooli. Teismeeas tõi ta koju vaid parimaid hindeid, käis cheerleaderite trennis, kogus Barbie-nukke ja andis endale tõotuse keelduda kuni pulmaööni seksist.
«See on Ameerika teatud piirkondades, eriti katoliiklaste ja respublikaanide seas üsna tavaline,» ütleb Austraalia seksuoloog Gabrielle Morrisey. «Vanne antakse spirituaalses kontekstis. Seks on õige ainult abielus ja jumala pilgu all.»

Morrisey sõnul kaotavad naised süütuse üha varem — Ameerikas keskmiselt 16aastaselt. «Kui suudad 18. eluaastani välja vedada, siis edasi läheb kergemaks ja 26aastaselt on täiesti võimalik neitsi olla,» ütleb ta.

 Süütuse hoidmine

Modellitööga hakkas 175 sentimeetri pikkune armsalt süütu väljanägemisega Katie tegelema juba kooliajal. See töö ei esitanud talle aga piisavalt väljakutseid. «Tahtsin saada näitlejaks, aga ma olen Ohiost pärit,» ütleb ta. «Mu isa lootis, et minust saab arst. Ema teadis mu Hollywoodi unistusest, niisiis meelitasime isa enda poolele.»

Katie läks Los Angelesse, leidis endale agendi ja maandus filmis Ice Storm. Järgnes suur roll teiniseriaalis Dawson’s Creek — ja esimene armumine.

Katie käis kaheksa kuud kohtamas seriaalikolleeg Josh Jacksoniga, kes kehastas tema ekraaniarmukest Pacey’t. «Katie on väga korralik,» ütles Jackson hiljem. «Ta vanemad oleksid uhked isegi tema metsikumat palet nähes.»
Kui Katie ja Joshi tegelaskujud seriaali viimase hooaja lõpus viimaks voodisse läksid, pabistas Katie kõige rohkem oma vanemate reaktsiooni pärast. Tema perekond oligi šokeeritud. «Olin oma õe pool, vaatasime telekat ja ma ütlesin nagu muuseas: «Ah jaa, ma unustasin öelda, et ma kaotasin oma sünnipäeval süütuse (sest seda filmiti minu sünnipäeval).» Ma ei saanud üldse aru, miks nad kõik nii närvi läksid. Kui ütlesin, et see juhtus seriaalis, rahunesid nad maha. «Ära ainult vanematele räägi,» ütlesid nad.»

Kui Katie filmis The Gift ülakeha paljaks kooris, oli kõigile selge, et armsast teismelisest on saanud täiskasvanu. «Aga mu vanematele see ei meeldinud,» ütleb ta.

Sealtpeale aeglustus Katie karjäär. Ja tema neitsilikkusele esitati uus väljakutse — Katie hakkas läbi käima filmi American Pie staari Chris Kleiniga. Nende neli aastat kestnud suhe kulmineerus kihlumisega, mis katkes 14 kuud hiljem tänavu märtsis.

 Cruise’i kontrolli all

Vaba ei saanud Katie kaua olla. Aprillis teatas Tom Cruise täiesti ootamatult, et ta on armunud, ning kutsus kõik huvilised Roomasse seda sündmust pildistama. Tomi kõrval seisis õnnelikult naeratav Katie.

Paar kuud varem oli Katie öelnud: «Iga väike tüdruk unistab pulmadest. Mina unistasin abiellumisest Tom Cruise’iga.» Võib-olla juhtus Tom seda lugema? Cruise’i eksabikaasa Nicole Kidman pole nende suhte kohta sõnagi öelnud. Samuti ei taha arvamust avaldada Tomi ekskallim Penelope Cruz. Ka avalikkus kahtleb nende avalikult demonstreeritud tunnete ehtsuses.

Ükskõik, kas see armastus on tõsi või vale, Katiet on see igal juhul juba aidanud. Varem oli ta suhteliselt tundmatu — teda teadsid vaid Dawson’s Creeki fännid. Nüüd on raske leida inimest, kes temast kuulnud poleks. Maailmakuulsus kulub mitme filmi linastumise eelõhtul näitlejale marjaks ära.

«Inimesed pole harjunud sellise tunnetenäitamisega,» ütleb People’i staariekspert. «Ja Cruise on ju siiamaani oma eraelu varjanud. Loodetavasti on tema tunded tõelised, sest muidu hakkavad need teda jälitama. Inimesed ei usuks enam ühtki tema sõna.»