"Need on ju ainult peaministrile saadetud, kuid ka teistesse osakondadesse Stenbocki majas on kaarte tulnud," ütles valitsuse meedianõunik Ave Tampere.

Paljudel kaartidel on laste joonistused ja aknalaualt leiab uhkeid käsitöökaarte ning ka lihtsaid sedeleid, mõned on esmapilgul väga sarnased.

"Kui vaadata, siis stiililiselt on NATO peasekretäri kaart ja kaitseministeeriumi kaart väga sarnased," rääkis Tampere. Mõlemal kaardil on kujutatud virmalisi.

"Peatselt ametist lahkuv peaminister Laimdota Straujuma kirjutas isiklikult sisse ja tänas koostöö eest ja toetuse eest. Siin on näiteks Jaapani peaministrilt. See on nagu väike raamat - siin on mitu lehekülge ja uhke pehme paber," tutvustas Tampere.

Kaarte on saatnud ka lasteaiad ja pensionäride ühendused ning vähemalt ühel jõulutervitusel on ka pere lemmikloomad kirjas.

"On tulnud kaart Valgest Majast president Barack Obamalt ja perelt. Kusjuures ära on märgitud ka pere koerad. Väga armas," selgitas valitsuse meedianõunik.

Stenbocki maja jõulupuu on igal aastal isemoodi ehitud ning sel aastal on klaaskuulides on rullikeeratud noodipaberiribad, mis viitab lõppevale muusika-aastale. Jõulupuud ehivad kuulis, milles on ribadeks lõigatud riigikantselei laulukoori noodid - tegemist on Stenbocki maja töötajate vahva näputööga.