Teadupärast olid John ja ta ema pikki aastaid vaenujalal ning ehkki ema-poega leppisid mõned kuud enne naise siitilmast lahkumist ära, tegi ema oma testamendiga küllaltki märkimisväärse žesti. Elton ja Sheila läksid tülli, sest üheksa aasta eest käskis poeg emal oma pikaaegne abiline ja mänedžer oma elust välja lõigata ning vallandada.

Sheila Farebrother jättiski eelmainitud abilisele 738 000 dollarit ning ülejäänud naise varandus läks Elton Johni poolvenna ja Sheila sõbranna vahel jagamisele. Elton John sai mõned fotod ning kaks keraamilist urni.

"Ma annan oma pojale Elton Johnile oma kaks Batignani sini-kuldset urni ja fotod minu emast ja vanaisast vormirõivastuses," seisis Sheila testamendis.

Ehkki Elton Johni varandus küündib 414 miljoni dollarini, ei ole raha see mida ta tahtis. "Asi oli žestis, põhimõttes. Vägisi tundub, et Sheila soovis oma pojale veel testamendiga koha kätte näidata," sõnas perekonnale lähedane isik The Sunile.

Johni ja ta ema tüli kulmineerus kaks aastat tagasi, kui Sheila palkas oma sünnipäevapeole Elton Johni jäljendaja, selmet oma poeg sinna kutsuda. "Ma ei vihka teda, aga ma ei taha teda oma ellu," sõnas Elton John mõned aastad tagasi.