Kergejõustikutäht ERKI NOOL soetas endale majaosa Kadriorus. Samal ajal haub olümpiavõitja eramuehituse plaane Maarjamäele.

#p2# Noole uus kodu asub Kadrioru pargi kõrval Weizenbergi tänavas praeguse elukoha vastas. Kinnisvaraarendaja Märten Krossi ja veel kahe sõbraga (kelle nimed eelistab sportlane saladusse jätta) kamba peale ostetud maja on kolmekordne kahe sissekäiguga eestiaegne puitehitis. Kaunite põlispuudega ümbritsetud hoones on viissada ruutmeetrit pinda. Noolele kuulub sellest neljandik.
«Maja hakkab tasapisi ilmet võtma. Üritame selle algsel kujul taastada. Kunagi oli siin neli korterit. Ühes neist elas admiral Pitka. Nõukogude ajal ehitati korteritest kümme väikest kambrikest, millest kaks asusid poolkeldrikorrusel. Meie ehitame välja neli korterit,» tutvustab Nool plaane.

Räämas Kadriorg
Olümpiasangari sõnul nägi maja algul välja nagu kõik teisedki Kadriorus, mille eest pole aastakümneid hoolt kantud. Nool valutab Kadrioru räämas majade pärast südant. Tema arvates on viimane aeg asuda lagunema kippuvaid elamuid korda tegema, sest muidu võib suur osa Tallinna ühest kaunimast linnaosast lihtsalt kokku variseda.
«Meie majas olid mõned korterid enam-vähem elamiskõlbulikud. Enamik ei kannatanud aga mingit kriitikat. Endistele omanikele osteti uued elamispinnad,» räägib Nool. Tema korteris on ruumi üle saja ruutmeetri. Näiteks kaminatoa väljaehitamiseks ühendati kaks korterit.
Nool loodab elukaaslase Kadri Kivise ja poeg Robini uude ruumikasse koju kolida oktoobris. Kuna see asub üle tee, ei pea elukohavahetuseks suurt vaeva nägema. «Tegelikult oleksime elamise juba varem valmis saanud, aga remont nõuab suuri rahanumbreid. Kui värvi ostmiseks raha pole, siis ei saa ju seina värvida,» ütleb Nool.
Kuigi Noole uus korter pole veel viimast lihvi saanud ning ka soolaleivapidu alles ees, liiguvad mehe peas juba uued lennukad tuuled. Pärast Sydney olümpiamängude kullavõitu kinkis Tallinna linnavalitsus Noolele magusa elamukrundi Maarjamäele Künnapuu tänavasse. Maarjamäe oma jalgrattateede ja jooksuradadega on ideaalne elupaik.
«Maja ehitamise mõte on mul peas küll,» tunnistab Nool. 

Sven Haljand
sven@kroonika.ee