Hiljuti sekkus marruläinud naisvaataja ELMO NÜGANENI lavastatud komöödia «Tshehhov & showbisnis» ajal laval toimuvasse, pannes proovile Nüganeni tudengite lavanärvi.

Komöödia, kus osalevad Nüganeni juhendatava Lavakunstikooli lennu kaheksa tüdrukut, pilab teatritegijate katset tuua Tshehhovi «Kolm õde» lavale kaasaegse kassatükina. Ühe tegelasena sekkub oma ninatarkustega naiskriitik, keda kehastav teatritudeng Hele Kõre on pandud veenvuse huvides saali istuma.
Tol etendusel hakkas aga üks naine publiku hulgast «kriitikut» korrale kutsuma. «Kui teie tahate hulluks minna, siis minge kodus. Ärge segage etendust, mina olen pileti ostnud!» karjus daam õlasalli kohendades. Istet võttes sisistas ta veel oma mehele: «Aga ma talle ütlesin!»

Daam pistis plehku
Vaheajal lahkus daam teatrist, jättes publiku hasartselt arutama, oli siis tegu «päris vaataja» või veel ühe uue näitlejaga. Sõlmiti kihlvedusid. (Näiteks Eesti Naise peatoimetaja Katrin Streimann vedas shampanja peale kihla, et «vaataja» oli näitleja. Koju jõudes helistas ta kolleegile, kes oli etendust varem näinud. Kuuldes, et tookord küll mingit «daami» saalis polnud, oli Streimann sunnitud oma kaotust tunnistama.)

Tudengid jõudsid laval hetkeks kahtlema hakata, kas ei mänginud äkki õpetaja Nüganen seda vingerpussi neile proovikiviks. Nüganen külvas segadust veel sellegagi, et läks ja suudles etenduse lõppedes Helet, kuna viimane oli olukorrast elegantselt välja keerutanud.

Kes kaitseks näitlejat?
«Tegelikult oli sel vaatajal õigus, ta ju kaitses näitlejaid ja lavastajaid,» ütles Elmo Nüganen Kroonikale vahejuhtumit kommenteerides. Nüganen oletab, et vaheajal sai too naine aru, et oli näitemängu õnge läinud, ja lahkus sellepärast häbiga teatrist. «Kahju, et nii läks,» kahetseb Nüganen. Ta üritas toda rikkumata vaistudega teatrivaatajat isegi üles leida, aga kahjuks polnud teatri piletikassa arvutis selle naise kohta andmeid. Nüganen loodab, et too naine teatrile kaduma ei lähe. «Kes siis veel näitlejat kriitiku eest kaitseks?» naerab Nüganen.