«Lennu ja teatud manöövritega saame kenasti hakkama. Harjutame Saaremaal heinapallide vahel ikka üles ja alla, üles ja alla,» kirjeldab Siiri Sõnajalg (51) oma katsetusi helikopteril koos kaksikõe Viiviga. Kuigi sellest räägiti juba mõne aasta eest, et ka õed teevad oma abikaasade Andrese ja Olegi eeskujul kopteripiloodiluba, näikse Sõnajalgade õrnem pool olevat litsentsile nüüd lähemal kui eales varem.

«Eksameid on kokku umbes viisteist ja suure hooga tegime ka paljud neist ära,» kinnitab Siiri. Oleg on Kroonikale öelnud, et autojuhiloa saamiseks õppimine tuleks korrutada umbes seitsmega – siis saab aimu tööst, mis kulub kopteripiloodi litsentsi tegemiseks! Põhilisemad eksamid on aerodünaamika, meteoroloogia, navigatsioon, lennureeglid, kopteri ehitus, lennundusseadus, raadioside, inimfaktor, mõõteriistad. Õdedel on «õhus» veel vaid kaks – raadioside ja lennundusteooria. «Vahepeal tekkis viivitus, olime õega ära, kuid nüüd proovime asjaga ühele poole saada,» lubab Siiri.
Harjutamine kodutalude lähedal Sõrve säärel heinapallide vahel teeb meistriks! Siiri sõnul pole õhkutõusmine, sõit ja maandumine neile õega enam probleem. Sõnajalgadele kuulub kopter Robinson R44 Raven I, mis uuena maksab 300 000 euro ringis, kuid Andres ja Oleg ostsid selle kasutatuna.
Õekesed täiendavad ka oma arvutioskust – õpetaja käib neid kodus õpetamas!
Kuidas neid pärast mullust sekeldust Saaremaal, kus üks õdedest napsuse peaga rooli tikkus, kohalikud vastu võtsid? «Me pole küll tajunud, et keegi meid halva pilguga vaataks. Tunneme siin alati inimlikku headust, toredat suhtumist, südamlikkust.»
Muidugi, rohkem tolerantsi ja andestust!