Legendaarne Viinahaua sulesepp Hillar Kohv kirjutas Vabariigi Presidendi kantseleisse kirja, milles palub Margarita Voitese, Marju Kuudi ja Igor Maasiku autasutamist teenetemärgiga.

Kahjuks jäi Hillar Kohv oma kirjaga veidi hiljapeale. Vastavalt teenetemärgi seadusele tuleb ettepanek esitada hiljemalt teenetemärgi andmisele eelneva aasta 1. novembriks.

”Ettepanekud on arutelu objektiks Vabariigi Presidendi juures otsuse kujundamisel teenetemärkide andmiseks aastal 2011,” seisab vastuseks kirjas.

Miks aga just need inimesed?

”Margarita Voitese valisin sellepärast, et temaga oli "Pealtnägijas" Roald Johanssoni intervjuu ning ta sõnas seal, et Eesti riigilt pole ta ühtegi aumärki saanud. Mõtlesin, et kui Eesti riik ise selle peale ei tule, et suurele primadonnale aumärk anda, et pakun ta siis ise Kodanikualgatuse korras välja, kuigi ma tema talendi austaja pole aga auvääriline on ta ju igati,“ räägib Hillar Kroonika online-ile.

Marju Kuudi pakkus Hillar välja sellepärast, et temagi oli ju omal ajal väga hinnatud laulja ning praegugi on ta omas mahlas huvitav persoon Marju ja Hillar suhtlevad e-posti teel. Marjult sai Hillar teada, et laulja pole siiani sellist asjalikku autasu saanud riigilt.

”Onu Bella on ju ka kultuuritegelane ning ega temagi pole ju midagi riigilt saanud . Kui vaadata nimekirju ,siis on tihtilugu ju näha, et teenetemärgi saavad ka huviala juhid ja muud tavalised tegelased ning miks ei võiks siis ka Onu Bella üks saajate hulgas olla?”

Hillar lisab, et Bella olevat lahke inimene ning 11 aastat kestnud sõprusel jooksul on pornokunn talle alati kingitusi toonud, kui Viinahaual käib. “No ilmselt ta arvab, et teen tema külaskäikudest ka meediale lugusid ning eks olen teinud ka.”