Mihkel Ulk tunnistas, et kuigi ta polnud varem Etioopias käinud ega osanud midagi reisist oodata, siis enne minekut tegi ta testamendi igaks juhuks ära.

Ohtlikusse olukorda Ulk ja Elias ka tõesti sattusid. "Me märkasime, et ümber meie sahkerdab mingeid tegelinskeid ja kogu aeg on mingid probleemid. Hästi riietatud valitsusametnikud küsisid kogu aeg mingeid lubasid meie käest. Me olime võtnud infoministeeriumist turul filmimiseks loa, sest seal käib kõik paberi järgi ja iga asja jaoks on teatud luba vaja. Kuna sellel turul ei olnud aga eluskarjade müüki, siis me olime turust kilomeeter eemal ja filmisime hoopis seal," rääkis Ulk, kuidas probleemid Etioopias alguse said.

Kogemata astusid nad lubatust piirist liiga kaugel, mistõttu viidi mehed politseijaokskonda ülekuulamisele. "Meiega otseselt mitte keegi ei räägi, räägitakse meie giidiga, kes oli ka väga kartlik," meenutas Elias, kelle sõnul kutsuti kohale ka nende kaameramees, et sekundi pealt üle vaadata nende poolt filmitud materjal.

"Kõige naljakam oli asja juures see, et me olime filminud lambaid. Seal ei olnud mitte mingit julgeolekuohtu ja ometi kästi meil see kohaselt ära kustutada," imestas Ulk.

Elias selgitas, et Etioopia võimud ei taha, et pilti satuks see, mis riigis tegelikult toimub. "Meie filmisime just reaalset elu, mis seal igapäevaselt toimub," rääkis ta. Õnneks oli nutikas kaameramees pannud tervele materjalile luku peale, mis tõttu jäid kõik Etioopias filmitud kaadrid siiski alles.

Eliase ja Ulki Etioopia seiklustest jõuavad eetrisse juba homme õhtul ETV saates "Osoon".