Saate «Tantsud tähtedega» juht Kaisa Oja tunnistab, et ta astus ekraanile uues rollis, sest ei soovinud tervislikel põhjustel tantsuõpetajana riskida…

 

 

Muidu aga kulgeb Kaisa (26) elu kenasti ülesmäge. Ta on kokku kolinud oma tantsupartneri Marko Mehisega (23) — nad elavad korteris Tartu külje all. Kaisa sõnul on korter neile praegu parim lahendus, sest mõlema töine elu tähendab kodunt lahkumist juba varavalges ja naasmist vahel alles üheteistkümnest õhtul.

Nüüd on mõlemad tagatipuks rakkes ka saatega «Tantsud tähtedega» — Kaisa kaassaatejuhina Mart Sanderi kõrval, Marko aga tantsuõpetajana, kelle paariliseks on Nõid Nastja!

 

Milliste tunnetega võtsid vastu pakkumise hakata tantsusaate juhiks?

Otsuse vastuvõtmiseks tegelikult eriti valikuvarianti ei antudki. Kevadel tehti põgusalt juttu, et võib-olla saan järgmiseks naissaatejuhiks ja paar nädalat enne saatejuhi avalikustamist helistati ja öeldi, et valisimegi sinu! (Naerab.) Mul jäi üle vaid öelda: Ah-ah… okei… teeme siis ära!

{poolik}

Mida kõige enam pelgad?

Ma ei mõtlegi hirmudele ega ebaõnnestumisele. Sisendan endale, et saan hakkama, ja ju siis nii ka läheb. Usun, et abiks on minu tantsuteadmised. See peaks lihtsustama tantsijate ja treenerite intervjueerimist greenroomis.

Kas saatejuhi amet tõmbab joone alla sinu kui «Tantsud tähtedega» tantsuõpetaja rollile või ei välista see naasmist mõnel uuel hooajal?

(Muigab.) Ära iial ütle iial. Kõike võib juhtuda.

Mida toetavat ütlesid Markole, kui talle pakuti tantsuõpetaja kohta?

Ilma pikema mõtlemiseta soovitasin tal kindlasti minna. Väga hea kool noortele treeneritele.

Koos me Tallinnasse sõita ega naasta muidugi alati ei saa. Meie graafikud on siiski üsna erinevad, Markol on rohkem vaja Tallinnas viibida, minul vähem — lisaks saatejuhi ametile on vaja kindlasti ka kleidiproovides osaleda, aga see on Marko koormuse kõrval köömes muidugi.

Milliseid oma tantsualaseid saavutusi võiksid mainida alates «Tantsud tähtedega» eelmisest hooajast, kui keerutasid jalga Henrik Normanniga?

Me pole enam aktiivselt oma treeningute ega võistlustega tegelnud. Tervislikel põhjustel.

Mis muret teeb?

Mul on selg haige ja tipptasemel tantsusporti ei kannata enam teha. Aga esinemisi ja väiksemaid asju ikka teeme. Selg on mu nõrk koht olnud terve elu, ja ma olen sunnitud seetõttu ka lõpetama. See on ka üks põhjusi, miks ma sel aastal tantsuõpetajana saatest osa ei võta. Mul on diski prolaps ja ma ei julge sellepärast riskida. Selgroost on disk veidi väljas ja tekitab närvivalu. Teatud asendeid ja koormust ta ei talu. Tantsides on ju selg kogu aeg ülesirutuses.

Millest see viga? On mingisugune võimalus sellest taastuda?

Aitab operatiivne ravi, aga oodatakse ka veel seda, et äkki läheb ise üle — ma olen noor, äkki õnnestub veel midagi päästa.

Eks see on ikkagi treeningute tagajärg, lapsena oleks pidanud ehk sellele rohkem tähelepanu pöörama, hoidma selja-, kõhu- ja korsetilihased paremas toonuses.

Olete Markoga paar juba viis aastat. Mis teid seob? Mis hoiab teie suhte tugeva ja värskena?

Tugevana hoiab meie suhte lisaks armastusele austus ja ausus teineteise vastu. Meid seob ühine tegevusvaldkond ja ühised vaated elule. Värskena hoiab suhte see, et oleme noored ja aktiivsed inimesed ning teeme palju uut ja huvitavat koos.

Võid nendest vaadetest mõne näite tuua?

Kindlasti puudutab see perekonda ja milline see peaks välja nägema. Me mõlemad oleme tulnud tervest perest ja me tahame jälgida sama suunda.

Mis on see uus ja huvitav, mida olete koos ette võtnud?

Markole meeldib mind vahel üllatada ja viia kuhugi, kus me ei ole käinud. Kuna meil on vähe aega, saame kokku alles hilisõhtul ja hommikul on jälle minek, siis on vahel tore jätta Tartu, lülitada telefonid sootuks välja ja võtta kaheks päevaks kuskil aeg maha. Meie üks lemmiksihtpunkte on Taagepera loss. See tähendab meeldivat õhtusööki ja mõnusat olemist. Kuna me oleme võtnud endile sellise töö, siis see eemalesaamine Tartust on teinekord väga vajalik.

Mida soovitaksid teistele eakaaslastest paaridele — ehk mida suhtes kõige enam valesti tehakse, mida peaks vältima?

Arvatakse, et kui ollakse juba mitmeid aastaid koos, et siis ei vaja kaaslane enam nii palju hoolt ega tähelepanu. Suhte nimel tuleb pidevalt tööd teha, teist enda kõrval märgata ja tunnustada.

Mida sina Markos kõige enam hindad?

Hindan temas võimet olla hooliv ja lugupidav oma lähedaste suhtes. Ta on usaldusväärne ja väga heade elukommetega. Ta on väga hästi kasvatatud, selle eest suur kummardus tema vanematele — paljud poisid lähevad ju ülekäte! Tants teebki noormeestest väga lugupidavad ja viisakad mehed, kes austavad naisi. Usun, et need naised tunnevad endid hästi, neid koheldakse nagu daame. 

Olete te ühise kodu soetanud?

Jah, elame juba mõnda aega koos, kohe Tartu külje all. See on selline paari aasta tagune asi. Maja on kindlasti unistus, aga selle teostumine jääb kaugemasse tulevikku. Praegu on kodu nagunii ainult magamiseks.

Oled öelnud, et puhkus teeb sind õnnelikuks. Kuidas pingeid maandad?

Heade sõprade seltsis ja häid vitamiine tarbides. Mul on kindel vitamiinisort, mida tarbin — Kyäni. Ilma selleta ma ei jõuaks töötada hommikul kaheksast õhtul üheteistkümneni.

(Kyäni tähendab Alaska põlisrahva keeles tervendajat ja on Alaska mustikatest, erinevatest eksootilistest marjadest, noni taimest ja puhtast, metsikult kasvava lõhe õlist valmistatud loodustoode — toim.)

Väga pöörane graafik!

Mul on mitu töökohta, ja tantsutreeningud, kus õpetan soovijaid tantsima. Need lõpevad ju hilja. Ma olen ka füsioterapeut beebikoolis Babysport. Õpitu tuleb ära kasutada.

Sa ajad koos õega äri — te lihvite Ultratone aparaadiga naiste ihult tselluliiti. Kuidas bisnis masust välja tuli?

Äri edeneb hästi, huvitujaid on ning tegutseme aina edasi.

Paar aastat tagasi pihtisid, et vahel soovid osata asjadest rohkem rõõmu tunda ja elu nautida – muidu lendab kõik kiire tempo juures liig kiiresti mööda. Oled tänaseks õppinud aega võtma ja enam elu nautima?

Aega maha võtta ei oska ma siiani, aga tänulikkust olen õppinud märksa rohkem tundma ja see teeb mind tõesti õnnelikuks. Mida tänulikum olen mina, seda rohkem jõuab seda õnnetunnet ka minuni. Hästi tore tunne.

Tanel Padar sai ühel oma sünnipäeval kingituseks eratunni sinuga. Kuidas see sujus ja kuidas hindad selle põhjal meie esirokkari tantsuoskust?

Seda võiksite tema käest küsida, kuidas meie treening sujus. (Muigab.) Tegelikult ei olegi seda veel toimunud…

Kui vaadata tantsusaatest kaugemale, siis millised on sinu lähiaastate sihid?

Töö, töö, töö… ei midagi uut siin päikese all!