Edgar Preca

Edgar ja Marie-Louise Colerio Preca

Malta riigipea Marie Louise Coleiro Preca abiellus 2006. aastal Edgar Precaga. Mees töötas 34 aastat lennufirmas Air Malta, kust ta neli aastat tagasi lahkus. Pärast esihärra rolli astumist on Edgarist saanud mitme heategevusliku aktsiooni patroon, kuid lisaks oma kaasa karjääri toetamisele tegeleb ta jätkuvalt ka enda teiste huvialadega, milleks on fotograafia, kunst, jalgpall, kokandus ja välispoliitika.

Jakov Kitarovic

Jakov ja Kolinda Grabar-Kitarovic

Kolinda Grabar-Kitarovic Horvaatia naispresidendi abikaasa on alates 1996. aastast Jakov Kitarovic, kellega ta seitse aastat varem Zagrebi ülikoolis kohtus. Elektrotehnikat ja arvutisüsteeme õppinud Horvaata esihärra on ametilt professor. Jakov jättis oma karjääri tahaplaanile, et toetada oma abikaasa ambitsioone, ent mees pole kaotanud lootust, et tema teadustöö ühel päeval jätkub.

Joachim Sauer

Angela Merkel ja Joachim Sauer

Saksama raudsne leedi Angela Merkeli ja Joachim Saueri on koos elanud 1980. aastate keskpaigast saati, kuid paar abiellus alles 1998. aasta lõpus, kui naisest oli juba saanud konservatiivide partei asejuht. Humboldti ülikooli keemik, kelle nimekaardil seisab "Professor Dr. Joachim Sauer" ei anna intervjuusid ega luba isegi teistel endast ajakirjandusele rääkida. Wagneri festival Bayreuthis on üks väheseid kohti, kus Merkelit ja Sauerit kindlasti võib kohata. Ooperifännist teadlane kandvat Reutersi andmeil seal juba aastaid sama smokingit ja kingapaari ning tundvat end fotovälkudes iga kord samavõrd ebamugavalt. Press on nimetanud Sauerit ooperifantoomiks, sest ooperijärgsel vastuvõtult on mees alati kärme kaduma.