"Ma tunnen, et antud ajahetkel pakub see töö mulle kõige põnevamat väljakutset ja arenguvõimalust," kommenteeris ta põgusalt ERRi meelelahutusportaalile Menu. Tamla ametissenimetamise käskkirjast nähtub ühtlasi, et brutopalka hakkab ta edaspidi saama 2000 eurot kuus ning nagu ikka Eesti seadustele kohane, peab arvestama ka neljakuulise katseajaga.

Monika Tamla alustas Eesti Televisioonis töötamist sajandivahetusel, ta on olnud "Terevisiooni" uudistetoimetaja-saatejuht ning 2007. aastal liitus "Aktuaalse kaameraga". Tänavu 1. mail juhtis staažikas uudisteankur viimast korda "Aktuaalset kaamerat".

20 aastat teletööd teinud ajakirjanik ei soostunud eelmisel nädalal avalikkusele oma otsust ekraanilt lahkuda pikemalt kommenteerima, täpsustades vaid, et tegu on tema isikliku otsusega ja keegi teda selleks survestanud pole. Sama kinnitasid ka Tamla kolleegid uudistetoimetusest.

Ainest spekuleerimaks Tamla lahkumise konfliktsemaid tagamaid andsid mitmed intervjuud (avameelseim neist Eesti Päevalehe laupäevalehele LP), milles Tamla avalikult oma tööandjat kritiseeris, paljastades uudistetoimetuse sisepinged, juhtimiskriisi ja koondamiste tagamaad.