Selgub, et Farmer jõi saatuslikul õhtul ühes baaris seitsme minuti jooksul ära üheksa ühikut kanget alkoholi. Kogu õhtu jooksul jõi noormees kokku 27 ühikut viina ja sinna juurde ka likööri.

Esmakursuslase perekond otsustas avaldada video, millest näib, kuidas noormees metroojaamas kokku kukub. Perekond andis video avaldamiseks loa, et see oleks hoiatuseks ja õppetunniks teistele, vahendab The Sun.

Farmer oli väljas koos 40-liikmelise grupiga. Enne saatuslikku hetke suundus seltskond maja poole, kus nende järgmiseks ülesandeks pidi olema lambalauta roomamine ja seapeast viina joomine. Ed Farmer leiti umbes kell viis hommikul tudengimaja nurgas kössitamas. 20-aastane noormees ei hinganud enam ja ta toimetati kiiresti haiglasse. Kahjuks ei suutnud arstid teda päästa. Noormehe alkoholisisaldus veres oli neli promilli.

Newcastle’i ülikooli tudengiorganisatsioonis Agriculture Society on viimased 40 aastat olnud traditsiooniks ristimistseremoonia. Ed Farmer liitus selle organisatsiooniga, sest osad tema sõbrad olid juba seal ja tundus vahva. Nüüd peetakse seda salaja, sest ülikool on ristimistseremoonia ära keelanud. Tseremooniale kutsutud tudengitel paluti kaasa võtta 30 naela, libesti, ujumisprillid, Kinderi üllatusmuna ja rongipilet.

Turvakaamera videosalvestiselt näib, et grupp esmakursuslasi liigub baari nimega Beyond. Kõnealuses lokaalis pidid tudengid vaikselt istuma ja ära kaanima suure koguse viina. Peale vägijoogi manustamist suunduti põiktänavale, kus joodi pisut lahjemaid vägijooke. Peale mitme baari külastust pidid noored suunduma tudengiorganisatsiooni esimehe James Carri juurde, kus oli plaanis esmakursuslaste peade raseerimine.

Selleks hetkeks oli Ed Farmer aga niivõrd purjus, et ei suutnud püstigi seista. Turvakaamera salvestiselt on näha, kuidas Edi kursusekaaslased üritavad teda talutada läbi öise metroojaama.

20-aastane tudeng Henry Lindley meenutab, et neil kästi asfaldil roomata ligi 90 meetrit. Seda vaatasid pealt maske kandnud teise ja kolmanda kursuse tudengid. Samal ajal mängis taustaks techno-muusika ja Ed oli selle kõige keskel niivõrd närvis, et lausa värises.