Kui Malken otsustas omal kulul Georg Otsa mälestusmedalit välja andma hakata, ei tundnud Ilona väidetavalt selle vastu huvi. Malken ütleb SL Õhtulehele, et temal on teised huvid.

Ilona tunneb tema meelest oma kadunud abikaasaga seotu vastu huvi vaid siis, kui sellelt saab teenida: “Kuna tema arvates on ta Otsa nime patenteerinud, siis ta nõuab nende asjade eest raha.”

Näiteks olid Malkenid ja ka laulja õde Maret Purde hingepõhjani nördinud, kui Ilona kahe aasta eest ühele juustusordile Georg Otsa nime lubas anda.

Malken jätkab heidutava looga, kuidas ta mõni kuu tagasi Tallinna hotellis olles abikaasa Üllet naise isa nime kandvas saalis pildistada soovis, aga oma üllatuseks kuulma pidi, et saalil ei ole enam Georg Otsa nime. “Küsisin, milles asi ja kuulsin, et saal tuli kiiresti ümber nimetada, sest Ilona nõudis suurt summat.”

Ilona Ots lükkab Vello Malkeni süüdistused loomulikult ümber: “Mina ei ole tema nimega kunagi raha teinud, sest ma ei lähe oma südametunnistusega pahuksisse.” Ettevõtjatel on ta oma kuulsa abikaasa nime kasutada lubanud vaid soovist, et see inimestel meeles püsiks.

Asta Otsa lastel pole taoliste otsuste tegemiseks tõesti õigust, sest laulja testament tehti ajal, mil tema vanemad lapsed olid juba täisealised.

„Elagu oma elu, töötagu ja ärgu olgu nii sapised,” leiab Ilona. Ka tema võiks suud pruukida, osatab Ilona, kuid leiab, et väärikam on seda mitte teha. Naine ütleb, et ilmas on inimesi, kes tahavad ainult saada, ise midagi vastu andmata, samas kui tema tegi Georgiga abielus olles kõik, et lauljal hea ja õnnelik elu oleks.

Malkeni medali on saanud tütred Ülle Malken ja Mariann Randmaa, õde Maret Purde ning dirigent Eri Klas, Estonia lavastaja Arne Mikk, helilooja Valter Ojakäär ja teised kultuuritegelased.