46-aastase Hoffmani kodunt leitud kahest päevikust võis leida nii ülestähendusi tema võõrutusravi päevilt kui ka seguseid märkmeid tema surmaeelsest ajast, mil mees süstis igapäevaselt suuri koguseid heroiini, kirjutab Fox News. Vaevatud näitleja kurtis oma päevikutes korduvalt hirmu, et heroiin ta tapab. Lisaks usaldas mees paberile, kuidas tunneb piinlikkust alkoholi joomise pärast, olles olnud enam kui kaks aastat karske.

Politsei kätte sattunud päevikutest selgus, et Hoffman oli mõni kuu tagasi sattunud n-ö kahe tule vahele, kus tal oli tekkinud armuafäär ühe uue naistuttavaga. Ülestähendused annavad mõista, et afäär võis olla narkosõltuvuse kõrval lisapõhjuseks, miks näitleja elukaaslane ja laste ema Mimi O'Donnell mehe kolm kuud enne tema surma kodunt välja viskas. Naine olla lootnud, et tema karmikäelisus aitab Hoffmanil end kokku võtta ja uuesti võõrutusravile minna. 

Hoffman hakkas narkootikume tarvitama ülikooli päevil, kuid oli siis enam kui kaks aastakümmet täiesti karske, sealhulgas ei puutunud ka alkoholi. Sõltuvuse küüsi sattus ta uuesti läinud aastal ning viibis korra ka 10-päevasel võõrutuskuuril. Veidi aega pärast võõrutust hakkas mees aga uuesti kõvasti alkoholi tarvitama ning sattus uuesti ka nõela otsa, mis teda ka tappis.