Rootsi printsess - 400 000 eurot

2009. aastal sai Rootsi printsess Madeleine Saksa ajakirjadekontserni Klambt väljaannetelt 400 000 eurot kahjutasu.

Kahjutasu maksmine on tingitud sellest, et väljaanded avaldasid printsessi eraelu kohta valesid ja väljamõeldisi, kirjutab Dagens Nyheter.

Hamburgi kohtu otsuses seisab, et ajakirjad avaldasid valeinfot näiteks Madeleine´i raseduse  ja pulmade kohta. Ka jäid väljaanded süüdi selles, et nad on printsessi kohta levitanud lausa laimu.

Kohus kergitas kompensatsioonisummat esialgselt 300 000 eurolt 400 000 euroni.

Kompensatsiooni makstakse 2000–2004 ilmunud 67 loo eest.

Rootsi kuningakoja esindaja sõnul andis printsess Saksa väljaannetelt saadud summa heategevuseks.

Roman Polanski - 50 000 naela

Polanski kaebas Vanity Fairy väljaandja Conde Nasti kohtusse 2002. aastal, kui ajakirjas avaldati lugu, et režissöör lõi 1969. aastal vahetult pärast oma lapseootel naise Sharon Tate’i jõhkrat mõrva ühes restoranis külge modellile, kellest ta väidetavalt uue Sharoni teha lubas.

Ajakirja Vanity Fair toimetaja Lewis Laphami väitel olevat Polanski ühes New Yorgi restoranis pärast oma naise matuseid võrgutanud rootsi päritolu modelli. "Ta pani oma käe tema jalale ja ütles: ma võin sulle rolli anda, võin sinust teha järgmise Sharon Tate’i," sõnas Lapham.

Polanski sõnul oli artikkel alatu laim ning portreteeris teda kui koletist.

Ühe suurema USA ajakirjaväljaandja Conde Nast vastu hagi esitanud skandaalne filmirežissöör Polanski sai Suurbritannia ülemkohtus võidu ja kohus määras talle 50 000 naela suuruse kahjutasu, vahendas BBC

Sienna Miller - 37 500 naela

Näitlejanna Sienna Millerile mõisteti 2007. aastal välja kahjutasu kahelt ajalehelt ja fotoagentuurilt, mis avaldasid temast filmivõtetel alastistseenis osalemise ajal salaja tehtud pilte.

Näitlejanna kaebas ajalehed The Sun ja News of the Worldi kohtusse oktoobris, pärast seda, kui need tema alastipildid avaldasid, vahendab Digitalspy.

Samuti algatas naine kohtuasja fotoagentuuri Xposure vastu ning võitis ajalehtedelt ja agentuurilt 37 500 naelsterlingi, lisaks maksid need asutused kinni ka tema kohtukulud.