Georg Otsa tütar Ülle Malken ja tema abikaasa, majandusprofessor Vello Malken asutasid kuulsa baritoni 85. sünniaastapäeva puhul aastal 2005 mälestusmedali, mida antakse välja erinevatele eesti kultuuritegelastele.

Eelistatud on need, kes on Georg Otsa loometööga kuidagi kokku puutunud. Nii on medalid seni muuhulgas üle antud Rahvusooperi peadirigendile Eri Klasile, lavastaja Arne Mikule ja helilooja Valter Ojakäärule.

Noorematest on medali saanud Georg Otsa kehastanud Marko Matvere. Üleandmiskõnes teatas professor Malken, et medalit Sanderile andma tõukas neid eelmisel aastal toimunud Georg Otsa mälestusturnee Soomes, kus Mart Sander mitte üksnes ei laulnud ega konfereerinud, vaid haaras pärast seda, kui Eri Klasi turnee alguses terviserike tabas, ka ise dirigendikepi.

Sander ütleb ise Publikule, et Otsaga seob teda siiski ainult töö Rahvusooper Estonias, kus mõlemad juba poisikesena lastekooris üles astusid. Oma ihusilmaga pole Sander Otsa näinud, sest laulja surma-aastal 1975 alustas ta alles kooliteed esimeses klassis.

Georg Ots jõudis Estonias lisaks paljudele laulurollidele teha ühe lavastuse ning ka Sander on praeguseks oma esimese lavastuse, opereti "Silva", Rahvusooperi laval välja toonud.

Etendust on tänaseks menuga mängitud ligi 50 korda ning oma lavastuse eest kandideeris Mart Sander eelmisel aastal ka parima muusikalavastuse teatripreemiale.

Muuseas, üleeilsel teatripäeval välja antud Georg Otsa preemia sai Mart Sanderiga seni sama Boni partiid dubleerinud laulja Rene Soom, kes aga alates sellest kevadest hakkas „Silvas“ koomilise baritonirolli asemel laulma dramaatilist meespeategelast.