"Ma olin Eestist lummatud! Kõik oli nii uus, kõik oli alguses. Noored inimesed olid täis energiat ja valmisolekut võtma suuri riske,“ ütleb ärimees Paul Oberschneider (57), kes 1993. aastal Eestisse suguvõsa juuri otsima tuli. Saabudes oli Paulil taskus 500 dollarit, millega ta rajas äriimpeeriumi, mis on praegu väärt 200 miljonit eurot.

Miks sa Eestist viis aastat tagasi lahkusid, oma tulusa äri maha müüsid?
Olime oma edu tipul. Olime, ja olime olnud pikalt tõusuvees ja kõik sujus. Kui meie Soome partnerid hakkasid mulle rääkima meie äri ostmisest, sain aru, et pidu hakkab lõpule jõudma. Soomlased teadupärast suuri riske ei võta ja liituvad „peoga“ selle lõppedes, viimasel hetkel. Minu jaoks oli see märk, et nüüd on aeg.

Oled kahetsenud, et ära läksid?
Jah, olen. Sest isegi kui kinnisvaras olid meie mängud n-ö mängitud, siis tehnoloogias ja teistes valdkondades alles suured asjad juhtuma hakkasid. Olin selle kõige kõrval, kõige keskel ja ma lihtsalt lahkusin. Mul võttis 18 aastat, et siin kõik üles ehitada, luua kontaktid ja tekitada usaldus ning ma lihtsalt otsustasin lahkuda. See oli lollus!

Täispika intervjuu Eestis ilma teinud suurärimehe Paul Oberschneideriga leiad värskest Kroonikast!
Pauli tegemistel saad silma peal hoida Pauli blogis, mis asub SIIN.

Et kõik värsked uudised jõuaksid Sulle koju kätte, telli Kroonika digiajakiri SIIT või paberajakiri SIIT!

Jaga
Kommentaarid