"Lugesin just Briti naisõiguslase Emmeline Pankhursti 1908. aasta kõnet, kus ta põhjendas naistele valimisõiguse andmise olulisust. Oma sõnavõtus viitas ta toonaste meespoliitikute levinud suhtumisele stiilis "Naiste koht on kodus. Nende huvi piirdub laste üleskasvatamise ja õpetamisega."," parafraseerib Kiik legendaarset naisõiguslast.

"Seejärel juhtusin nägema Hannes Võrno ründavat kommentaari, kus ta peab väikelapsega Vabariigi aastapäeva vastuvõtule minekut sobimatuks ning võrdleb kaudselt imikut koguni hobusega. See tekitas kurva tunde nagu elaksime endiselt aastas 1908," jätkab direktor oma sõnavõttu.

"Mul oli samuti au koos abikaasaga Vabariigi Presidendi vastuvõtul osaleda ning kohtasime seal ka õnnelikku Hansode perekonda. Pisipoeg oli ilusti hoitud ja rahulik ning valmistas ühtviisi rõõmu nii vanematele kui paljudele nende ümber," kinnitab Kiik, et lapsukesel polnud tema arust häda midagi.

"Hansode perekonna otsus tulla kolmekesi vastuvõtule oli liigutav, armas, kaasav, pereväärtusi austav ja sümboolne. Seega olen hea meelega see härra Võrno viidatud “vanatüdruk”, kes tõesti ja siiralt peab Hansode teguviisi mitte ainult sobivaks, vaid suisa ilusaks ja õigeks eeskujuks," lõpetab Kiik.