"Väga valus on vaadata sellesse vestlusringi kuuluvate tuntud inimeste suhtumist narkootikumide tarvitamisse. Samal ajal otsivad tuhanded Eesti inimesed ja nende lähedased narkomaania nõiaringist väljapääsu ja abi," sõnas Pikaro.

Mehe sõnul jääb salvestusest ekslik mulje, et narkootikumi tarvitamine on lõbus ja seltskondlik tegevus, millel on ainult positiivsed tagajärjed: "See ei juhtunud ammu, kui Rakvere lapsed tõenäoliselt samasuguses lõbusas seltskonnas tarvitasid tundmatu päritoluga ainet, mille tagajärjel nad koomasse langesid."

"Kui narkosõltuvusega inimene tarvitab ainet normaalse enesetunde saavutamiseks tõesti varjatult, siis politsei teda taga ei aja. Meie eesmärk ei ole karistada narkomaani, kes ei häiri ega ohusta teisi. Politsei tähelepanu all on inimesed, kes ohtlikku ainet vahendavad ning teenivad inimeste sõltuvuse pealt raha," lausus Pikaro.

"Mind hämmastab kerglane suhtumine narkootikumide edasi andmisesse. Üks asi on enda tervis ohtu seada, teine asi jagada inimestele tundmatu päritoluga ainet. Ka väikeses koguses narkoaine edasi andmine on kuritegu. Videos nähtu kohtus tõendamise küsimuse jätaks hetkel kõrvale. Palju murettekitavam on noortele antav eeskuju ja sõnum," seletas ta, et süüdimatu tähelepanu otsimine ei arvesta võimalikke tagajärgi, mille ennetamise ja vähendamisega meie ja paljud partnerid iga päev tegeleme.

Pikaro ütleb, et selle teekonna lõpp on üledoosid ja surmad. Tänavu on võrreldes eelmise aastaga narkosurmade arv oluliselt kasvanud. "Näeme oma töös liiga sageli narkomaaniast räsitud elusid, mida kokku lappida on äärmiselt raske. Pingutame partneritega kõvasti selle nimel, et meil ei kasvaks Eestis peale uut narkomaanide põlvkonda. Ja siis tulevad tuntud inimesed kaamera ette ja näitavad narkootikumide tarvitamist kui süütut ajaviidet," arvab ta, et Saagimi tegu polnud vastutustundlik.

"Igasugune narkootikumide edasi andmine, sealhulgas kinkimine võib olla kuritegu. Kui asjaolude selgitamise käigus ilmnevad süüteo tunnused, siis järgneb sellele ka menetlus. Video on meil olemas ja saate osalistega võtab kontakti konstaabel, kes nendega vestleb. Loodetavasti saab pärast vestlusi selgeks, mis kaamera ees tegelikult toimus ja kas saate osalised oma arvamusliidri rollist ka päriselt aru said," lisab Pikaro lõpetuseks.