Nimelt keeldub naine ametlikel tseremooniatel seismast oma mehe taga ning nõuab, et saaks olla abikaasa kõrval. “Naine ei pea olema taga,” rääkis Prantsusmaa presidendi endisest õpetajast abikaasa eile RTL raadiole. Väidetavalt tahab esileedi olla Elysée lossi tegemistesse rohkem kaasatud ning hakkab tegelema sotsiaalse tõrjutuse ning puuetega inimeste probleemidega.

Macroni võrdõiguslikkust nõudvat seisukohta hakati sotsiaalmeedias narrima – inimesed meenutasid, et ega teda ju ei valitud kuskile ning ta ei ole Prantsusmaa kuninganna, kes võiks midagi üldse nõuda. Mindi suisa nii kaugele, et teda võrreldi Marie Antoinette’iga – prantsuse revolutsiooni eelse kuningannaga, keda peeti pillava elustiili musternäidiseks.

Brigitte Macron leiab, et ta on oma abikaasaga võrdne. “Tema kontseptsioon enda rollist esileedina põhineb modernsel liidul Emmanuel Macroniga, milles naine on mehega samal tasemel,” kommenteeris naise pressiesindaja Tristan Bromet.

Juba septembris näitas naine üles mässumeelsust. ÜRO üritusel keeldus naine istumas teises reas ehk ühes teiste liidrite kaasadega ning leidis koha hoopis Prantsusmaa delegatsiooni juures. Eeldatavasti käitub Macron protokollivastaselt ka peagi toimuval riigivisiidil Hiinasse.

Loe täisteksti Politicost.