Laulatustalituse ja abielu registreerimise, mille tunnistajaiks olid pereliikmed ja lähimad sõbrad, viis läbi EELK Viljandimaa praost Marko Tiitus, teda assisteeris Riia Püha Gertrudi koguduse pastor Krists Kalniņš, teatas presidendi kantselei.

„Viimase poole aasta jooksul on minu kõrval tark, võluv ja õnnelik naine, kellega nüüd ühendasime oma elud,“ ütles president Ilves.

„Oleme täna väga õnnelikud ja täname kõiki, kes meile head soovivad,“ ütles Ieva Ilves.

Ieva (Kupce) Ilves (38) kasvas Lätis Limbažis ja Salacgrivas, lõpetas Riia Ülikooli ning rahvusvaheliste suhete magistrikraadi sai Washingtonis John Hopkinsi ülikoolis. Tema viimase kahe aastakümne tegevus on olnud seotud välis- ja julgeolekupoliitika, NATO, Euroopa Liidu, idapartnerlusriikide, inimõiguste ja demokraatiaga. Praegu juhib ta Läti kaitseministeeriumis küberjulgeolekupoliitika valdkonda, oli ka näiteks NATO 2006. aasta Riia tippkohtumise ettevalmistamise üks olulisi vedajaid ja tegutses hiljem selle nimel, et NATO strateegilise kommunikatsiooni oivakeskus loodaks just Riias.

Toomas Hendrik ja Ieva Ilvesel ei ole ühiseid lapsi, lisas kantselei. Ieva Ilves kasvatab kahte last – 13-aastast poega Ralfs Pundurs ja ligi 2-aastast tütart Isabella. Toomas Hendrik Ilves kasvatab ühiselt koos eelmise abikaasaga nende 12-aastast tütart Kadri Keiut, tal on ka täiskasvanud poeg Luukas Kristjan ja tütar Juulia.

Kuna Ieva Ilves jätkab tööd senisel ametikohal Läti kaitseministeeriumis, loobub ta presidendi ametihüvede seadusega Eesti riigipea abikaasale ettenähtud igakuisest esindustasust, sekretärist ja ametiautost, sest ei vaja täiendavaid hüvitisi.

Ka abielu sõlmimise järel ei pea Ieva Ilves ennast avaliku elu tegelaseks ning pühendub perele ja tööle, jagades oma elu nüüd Riia, Tallinna ja Ärma talu vahel. Vabariigi Presidendi abikaasa esinduskohustusi hakkab ta täitma juhtudel, kui tema osalemine on vajalik.