Aasta alguses abielluval Toomas Hendrik Ilvesel (62) tuleks enne Ieva Kupce (38) majjatoomist teha Ärma talus energiaseire ja suurpuhastus! Toomas Hendriku esivanematele kuulunud talu ülesehitust juhtis ju enne tema presidendiks tõusmist Evelin Ilves (47) ja see kätkeb endas paljuski veel Evelini energiat...
Kõiksusest energiat ammutav geobioloog-nõustaja, energiameheks tiuleeritud Kalju Paldis soovitab paika, kus on abielu purunenud ja kuhu tuuakse uus kaasa, kindlasti puhastada – muidu kipuvad vanad tavad korduma, mis võivad uuele liidule saatuslikuks saada!
„Kõik tegevused ja esemed jätavad oma maatriksi," selgitab Paldis. „Mina nimetan seda infomäluks. Kõik see, mida me salvestame endast ruumi sõnade või esemetena, jätab jälje. Seinad ja esemed salvestavad – ega asjata öelda, et jäägu see jutt nelja seina vahele."
Kuivõrd hästi uus end endise kaasa järgi kohandatud elamises tunneb, sõltub isiksusest. „Evelin on väga tugeva energiaga isiksus, kes lõi Ärmale kultusliku mõtte. Tema vaimne käsi on seal sees väga tugevalt. Ta lõi seal südame ja harmooniaga. Uus naine võib Ärmal küll midagi teha, kuid nii tugevas keskkonnas uut luua on keeruline," sõnab Paldis.
Kalju soovitabki läbi viia puhastusriituse. Energiamehe sõnul tuleb kodu puhastada ka siis, kui seal on kõik hästi ja elu harmooniline. „Minevikul on alati varjuküljed ja hea tava järgi peaks inimene elama tänaste tunnete ja tegudega. On ruume, mis vajavad suuremat rituaalset puhastust – magamistuba vähemalt kord kuus. Uue elukaaslase majja tulekul tuleks vahetada ära padjad ja tekid – need on intiimsed esemed ja neid puhastada ei saa. Mööblilt ja teistelt esemetelt saab sõnade ja küünla ning viirukite abil puhastuse teha. Protsessi läbi viies tuleks kindlasti ka õiged loitsud juurde öelda."
Paldis ütleb, et kui tallu kuhjunud minevikuenergiat saab kustutada, siis presidendi käitumist mitte.
„Eesti esimese mehena käitub ta tavatult. Ilvesel piisanuks Evelinist lahku minnes soliidne avaldus teha, tänada oma naist aastate eest, mis ta tema kõrval oli. Evelin on oma käitumisi rahvale põhjendanud ja seletanud, Toomas mitte," leiab Paldis. „Oleks ta teinud seda dženetelmenlikus korras ja andud edasi oma teate ise Eestimaa rahvale, oleks mõistmine olnud ootuspärane. Eks liidud on selleks, et austada selle algust ja lõppu sama aupaklikkusega."
Energiamees usub, et presidendi uus liit pakkunuks rahvale palju rõõmu, kuid ta rikkus selle ise ära, kuna kogu tõde tuli ilmsiks pressi vahendusel!
„Jah, isiklik elu on isiklik elu, kuid presidendi puhul saab ka isiklik elu rahva poolt kinni makstud. Kui saad inimestelt palka ja mandaadi esindada rahvast, pead ka vastuseid andma. Oleks Ilves selle soliidselt lahendanud, oleks rahvas presidendi üle uhke. Toomas Hendrik on viimane president, kes Eestil oli, sest nüüdsest ei võeta seda institutsiooni enam tõsiselt."
Alles see oli, kui Edgar Savisaar korraldas Hundisilmal puhastusriituse – kas järgmisena teeb seda president?