"Minu viimane tööpäev Suure-Jaani kultuurimaja direktorina on 31. oktoober 2018. Saatsin täna Põhja-Sakala vallavanemale sellekohase avalduse," teatas Priit Toobal eile õhtul sotsiaalmeedia vahendusel. "Olen selle otsuse läbi kaalunud ning oluliste inimestega läbi arutanud. Viimased nädalad ei ole olnud kerged ja seda enam olen tänulik kõigile neile, kes erinevatel viisidel toetust avaldanud."

Lahkumise põhjusi on Toobali sõnul kaks: "Üks on kahtlemata tervis ning teine Kildu arendus. Alustasin Kildu ehitust koos äripartneriga, kuid tänaseks olen selle ainuomanik ja vastutaja. Kildu projekt on mulle tähtis ehk tegelikult elutöö ja seda ei käivita üksi praeguse ameti kõrvalt."

"Kõik muud asjad, mis meedias laiali paisatud lähevad mulle loomulikult emotsionaalselt korda (ikkagi inimene), aga ei mõjutanud otsuse langetamist. Nii on! Arvaku näpuga näitajad, mida soovivad," ütleb mees. "Tänan oma kolleege lühikese, aga vahva koostöö eest! Tulin 19. märtsil ametisse mitmete plaanidega, mida ma ka uuele juhile (keda vald otsima hakkab) edasi annan."

Priit Toobal on veel veidi üle kuu ametis, et esitada toimunud projektide aruanded, aidata koostada uue aasta eelarvet ja lõpetada muud hetkel pooleli olevad projektid.