Sündimas on omamoodi kroonika, mis kubiseb tänaste prominentide seiklustest. Go Grupi nõukogu liige ja maailmarändur Tiit Pruuli (47) koostab Eesti Üliõpilaste Ehi-tusmaleva 50 aasta juubeliks mälestuste- albumit...

...kus figureerivad ka toonased malevajuhid, kellest on tänaseks saanud ärieliit, nagu Toomas Luman, Heiti Hääl, Veiko Tishler, ning poliitladvik, nagu Andrus Ansip, Rein Lang, Jaak Aaviksoo, Lauri Vahtre ja Tõnis Lukas. Sinna otsa veel tubli seltskond kultuuritegelasi, nagu Hirvo Surva, Riho Rõõmus, InBoil jne.

Pruuli on seadnud netis üles kodulehe www.eue.ee, kuhu endised eüekad saaksid üles riputada oma mälestusi ja fotosid, otsida rühmakaaslasi ja nostalgitseda – selle põhjal köidabki ta järgmise aasta suveks kokku albumi. EÜEs osales aastail 1964–1993 arvatavalt umbes 40 000 Eesti tudengit.

Pruuli enda malevakogemus jääb 80ndatesse, mil ta oli üks EÜE ajalehe tegijaid ja kuulus 1984. aasta suvel Edasi rühma Sakala regioonis. «Olin Kaelase Laulu- ja Mänguseltsi ehk Tõnis Lukase juhitud Edasi kolhoosi rühma liige,» meenutab Pruuli. Ta ei mäleta malevast kuigi palju betoonivalamisega seotud seiku, küll aga tüdrukute järel jooksmist ning laulu- ja taidluskavu.

«Eks ta üks väga selge alternatiivne elamise ja kultuuritsemise värk oli keset nõukogude tegelikkust.»