PUBLIKU SUVERETSEPT: Juku-Kalle õpetab hobusepraadi tegema: vajalikeks koostisosadeks on aeg ja kannatus!
Endine riigikogulane Juku-Kalle Raid teab täpselt, kuidas toitu teha ja sellest rääkida — mõnusalt ja pingevabalt tõmbab ta hõlma alt retsepti, mis nii mõnelgi võib kulmu kortsu ajada. Ent ei maksa unustada — tegu on sama mehega, kes ükskord Publiku toimetajaga koos ka lambapead keetis, seega KÕIK on võimalik! Ning kuna käes on suvi, mis ei näe välja karvavõrdki nagu suvi, võib Publik Sulle sel puhul mõne rammusama suveretsepti jagada küll.
Vajalikud koostisosad:
hobuseliha (kui seda ei leia, siis mõni muu hea ja rammus liha)
oliiviõli
mahe sinep
fariinsuhkur (või vedel mesi)
suur sibul
sool-pipar
tomatipasta
Worchesteri kaste
kanapuljong
vahukoor
Valmistamine: Hobuseliha lõikad viiludeks ja praed pannil oliiviõli sees pruuniks. Hobene ajab rasva välja, võtad viilud ära ja rasva jätad näiteks kartulite praadimiseks alles. Loputad liha ära, paned pannile tagasi. See toit vajab aega ja kannatust. Kastme tegemiseks sega kausis kokku mahedat sinepit, fariinsuhkurt (või vedelat mett), oliiviõli, suur hakitud sibul, sool-pipar, tomatipasta ja tiba Worchesteri kastet. Lisa veidi kanapuljongit ja hauta madalal temperatuuril tunnikese. Siis lisa veel veidike vahukoort, kuumuta korraks ja valmis.
Vajalikeks koostisosadeks on ka aeg ning kannatus!