“Lillkapsas juustu-kooreses ananassikastmes on väga hea ning olulist rolli mängivad erinevad kastmed. Näiteks hapukoore-majoneesikastmesse segatud tšilli ja purustatud maitsetaimed on huvitav kombinatsioon,” toob ta ühe taimetoidulise, ent rammusa näite. “Ka soovitan jaanilõkke äärde süte sisse kaevata paar suurt koorimata kartulit fooliumis küpsema — need viivad värske taluvõiga keele alla! Aga kindlasti ei tohiks neid sinna unustada…," lisab Katrin juurde. Kes soovib aga päris saledat joont hoida, pangu kõrva taha järgmine retsept:

Salati vajalikud koostisosad:

idud
melon
fetajuust
kirsstomatid
värske magus apelsin
jääkapsas
lehtsalat
kreeka pähklid
seesamiseemned

Valmistamine: Tükelda melon, feta, kirsstomatid, salatilehed, jääkapsas ja apelsin. Sega kokku. Lisa idud, pähklid ja seemned. Maitsesta soola ja pipraga. Kui soovid rammusust lisadad, kasuta ka Katrini kastet (vaata põhiroa retsepti).

Põhiroa vajalikud koostisosad:
- 3 eri värvi paprika
brokoli
lillkapsas
kabatšokk
ananassiviilud
juust
sibul
redis
baklažaan
kastmeks hapukoor, majonees, petersell, tšilli, küüslauk ja must pipar

Valmistamine: Grilli hõbepaberil kreekapähkli- või oliiviõlis jämedalt tükeldatud aedviljad, riivi peale juust ja lase küpseda. Kui grillilt ära tõstad, lisa sibul ja rediseviilud. Kõrvale valmista immuunsussüsteemi tugevdav majoneesi-hapukoore-peterselli-tšilli-küüslaugu-musta pipra kaste. Juurde ampsamiseks võib ka grillida teraleiba — krõbedana on see hea pala, kuhu peale määrida näiteks sulajuustu.

Head isu!