Nagu kõik Kroonika lugejad juba teavad, laulatati 29. aprillil Londonis prints William ja Catherine Middleton. Uhke ja kauni paari ametlikel pulmaportreedel leidub aga vähemalt üks naljakas saladus.

Pulmapäeva hommikul teatati kuninganna Elizabeth II nimel, et pärast pulmi hakkavad William ja Catherine kandma Cambridge’i hertsogi ja hertsoginna tiitleid. Ühel ilusal päeval saavad neist suure tõenäosusega Suurbritannia ja Põhja-Iirimaa kuningas William V ja kuninganna Catherine.

Ametlikud pulmaportreed tegi fotograaf Hugo Burnand Buckinghami palee troonisaalis selle tunni jooksul, mis järgnes kuningliku perekonna saabumisele Westminster Abbeyst. Ehk siis vahetult enne seda, kui noorpaar palee rõdult rahvast tervitas ning kogu maailm nende kahele põgusale suudlusele kaasa elas.

Prints Harry päästis paraadportree

Kõige väiksemad pruutneitsid Grace ja Eliza lisasid pulmapäevale küll kõvasti nunnufaktorit, kuid tekitasid kuninglikule seltskonnale ka pisut muret. Juba tõllasõidul kirikust lossi olid mõlemad kolmeaastased plikatirtsud väsimuse tundemärke ilmutama hakanud. Olukorra päästis peigmehe vend prints Harry, kes oli varunud taskusse paar odavat mänguasjakest, millega ta pisitüdrukute tuju kiiresti parandas.

Printside kasuema Camilla tütretütrele Eliza Lopesile meeldis tema mänguasi – tumeroosa ussike, mis nöörist tõmbamise peale vingerdab – sedavõrd, et ta ei soostunud seda käest panema ka siis, kui fotograaf oma tööd hakkas tegema. Paraadportreed olid juba üle maailma laiali saadetud, kui keegi märkas: mis on see roosa asi, mida väike Eliza pildil käes hoiab? Nii sattus veidi üle euro maksnud mängu-ussike kogu maailma meediasse.

KES NEED LAPSED OLID?

Suurem tüdruk taga vasakul on leedi Louise Windsor (7), prints Williami noorima onu prints Edwardi tütar. Heleda peaga poiss on Tom Pettifer (8), Williami ristipoeg, tema jumaldatud lapsehoidja Tiggy Legge-Bourke’i poeg. Tumeda peaga poiss on Williami ja Harry erasekretäri poeg William Lowther Pinkerton (10). Ees paremal istub Margarita Armstrong-Jones (8), Williami vanatädi printsess Margareti pojatütar. Väike tüdruk Williami ees on Eliza Lopes (3), peigmehe kasuema hertsoginna Camilla tütretütar. Vasakpoolne tüdruk (kes ajas kogu maailma naerma sellega, kui ta Buckinghami palee rõdul käed kõrvadele surus) on Grace van Cutsem (3), noorpaari sõprade tütar ja Williami ristitütar.