„Kogu vastutustundega võin teatada, et neil ei ole õigus. Eriti hämmastas mind blogipidaja Kohh, kes, kui ma ei eksi, kirjutas, et kala ei saanud olla 20-kilone. Ma nägin ise kaalu ja osalesin kaalumisel. Ta oli tõesti üle 20 kilogrammi,“ ütles Peskov Lenta.ru vahendusel. „Blogipidajate selline optimism on täiesti objektiivselt mõistetav – on suvi, teha pole midagi, on vaja targutada.“

Sammuti kommenteeris Peskov tähelepanekuid Putini pükste ja kella kohta – need on väidetavalt samasugused kui 2007. aasta fotodel, millel president poseerib nagu ka värsketel fotodel Tõva kalapüügist, palja ülakehaga. „Mis puudutab riietust, siis need ei olnud vanad riided, need olid uued riided. Mis puudutab kella, siis see oli tõesti samasugune, nagu tal oli siis. Te teate, et esialgse kella kinkis ta lambakarjusele ühel oma analoogilisel väljasõidul, hiljem aga ostis endale täpselt samasuguse, sest ta on sellega harjunud,“ ütles Peskov.

„Kõik need arutlused on kahjuks valedel rööbastel,“ nentis Peskov. Küsimusele, miks ei kutsutud üritusele Kremli juurde akrediteeritud ajakirjanikke, vastas pressisekretär, et puhkusele ajakirjanikke reeglina ei kutsuta.

Fotod Putini kalapüügist Tõvas pandi Kremli veebilehele üles 26. juulil. Samal päeval rääkisid Putini, peaminister Dmitri Medvedevi ja kaitseminister Sergei Šoigu ühisest kalapüügist (mis väidetavalt toimus 20.-21. juulil) mitmed telekanalid. Keskne sündmus oli enam kui 20-kilose haugi püüdmine presidendi poolt.

Ajakirjanikud ja blogipidajad avastasid föderaalsete meediakanalite avaldatud materjalides mitmeid vasturääkivusi ning märkasid ka mitmete uute fotode puhul kahtlast sarnasust 2007. ja 2009. aastal avaldatud fotodega. Ka neil poseerib Putin palja ülakehaga ning samade pükste ja kellaga.