Näitlejanna, kes hoidis pikalt Hollywoodi raputanud skandaali teemadel oma kogemusi vaka all, avas viimaks New York Timesi veergudel suu ning lisaks postitas Instagrami ka klipi “Kill Billi” võtetel toimunud õnnetusest. Thurman selgitas, et Tarantino andis talle pärast pikka nõudmist ja mangumist tolle video ning seejuures ka viimaks vabandas toimunu pärast.

Tarantino avas pärast mõni päev kestnud vaikust suu ning rääkis, et too juhtum 15 aastat tagasi on tema elu suurim kahetsus. Meest on marudalt materdatud pärast Thurmani laupäevast paljastust, milles naine rääkis, et tal oli pärast õnnetust peapõrutus ja probleemid põlvedega. Näitlejanna arutas Tarantinoga, kuidas seda lugu päevavalgele tuua. “Rääkisime Umaga sellest pikka aega, et otsustada, kuidas ta seda tegema peaks. Ta tahtis selle autoõnnetuse tagamaad pärast kõiki neid aastaid päevavalgele tuua,” kirjeldas filmimees, et tema võttis tule enda peale.

“Kill Billi” režissöör avaldas üsnagi detailselt, mis tol saatuslikul päeval juhtus. Tema sõnul ei arvanud keegi, et lihtne autosõit võiks üldsegi olla kaskadööritrikk, ent kui Thurman hakkas muretsema, sõitis mees masinaga ise natuke ning kuulutas, et see on turvaline. “Tulin autost välja rõõmsana ning hõiskasin, et ta saab sellega hakkama, see on lihtsalt sirgel teel sõitmine, tal ei tule ühtegi probleemi. Uma nõustus, kuna ta uskus minusse, kuna ta usaldas mind. Mina ütlesin, et kõik on hästi, et tee on sirge, et kõik on ohutu. Aga ei olnud, ma eksisin. Ma ei sundinud teda sinna autosse, ta läks ise, aga selle pärast, et ta usaldas mind.”

"Kill Billi" võtted

“Hakkasime filmima ja ta sõitis vastu puud. Alguses olid kõik segaduses ja ei saanud aru, mis juhtus. Kui Uma oli juba haiglasse viidud, tundsin suuri hingepiinu juhtunu tõttu. Meenutasin, kuidas ta autot juhtida üritas ja kuidas mina eelnevalt ütlesin, et kõik on hästi. Olin ju rõhutanud, et tee on sirge ja ta uskus mind. Järsku oli aga väike s-kurv, mis teda keerutama asus. See murdis mu südame. Peale selle, et see oli mu karjääri suurim kahetsus, on see seda ka terves mu elus.” Tarantino lisas, et õnnetus muutis nende suhet järgmiste aastate jooksul väga tugevalt: “See ei tähendanud, et me üldse ei rääkinud, aga meie vahel polnud enam usaldust.”

Thurman, kes saatusliku klipi Instagrami postitas, leiab, et režissöör tegi õigesti, et materjali temaga jagas. “Quentin Tarantino tundis suurt kahetsust ja on juhtunu pärast endiselt õnnetu. Ta andis selle video aastaid hiljem mulle, et saaksin seda avalikkusega jagada. Samas tean, et selles juhtumis ei ole õiglus iialgi võimalik. Tarantino teadis, et sellest võib tema jaoks sündida palju pahandust ning olen tema üle uhke, et ta käitus õigesti ja nii julgelt.”

Thurman ei süüdista juhtunus niivõrd Tarantinot, vaid Harvey Weinsteini ja tema agente, kes juhtunu kalevi alla panid. “Õnnetuse varjamine on aga andestamatu. Lawrence Bender, E. Bennet Walsh ja kurikuulus Harvey Weinstein on selles ainiti vastutavad. Nad valetasid, hävitasid asitõendeid ning valetasid pikka aega igavese kahju eest, mis nad põhjustasid. Nende tegevus oli kuritahtlik ning neil peaks seepärast alatiseks piinlik olema. ”

Tüliõunaks olevad kaadrid näitavad, kuidas näitlejanna näeb kurja vaeva auto kontrollimisega enne, kui ta teelt välja vastu puud sõidab. Naine lebab seejärel teadvusetuna, kuni keegi võttemeeskonnast ta autost välja tirib. Thurman meenutab, kuidas ta vahetult pärast õnnetust kartis, et on nüüd halvatud. Intsident juhtus “Kill Bill Vol. 1” võtetel, mille Weinstein hiljem kaheks eraldi osaks jagas, too stseen on esimese osa kuulus lõpuhetk.

Harvey Weinstein

Thurman meenutas New York Timesi artiklis, kuidas ta oli juba eos tolle autoga sõitmise osas kahtleval seisukohal ning palus selleks kaskadööri, kuna auto polevat ohutu. Masina käigukast oli vahetatud manuaalist automaatseks ning ka üks võttemeeskonna liige hoiatas näitlejannat, et see ei tööta korralikult. “Quentin tuli minu haagissuvilasse ning keeldus vastuväiteid kuulda võtmast. Ta oli maruvihane, kuna olin niigi nende aega viitnud. Aga mina kartsin. Ta vandus mulle, et auto on korras ja tee on sirge. Sõitku ma vaid üle 60 kilomeetri tunnis, et mu juuksed korralikult lehviks. Kui sõidan aeglasemalt, pean uuesti tegema. Aga see auto oli surmalõks – iste polnud korralikult kinnitatud, tee oli liivane ja polnud sirge. Kui naasesin haiglast võtetele, oli minul ja Quentinil suur tüli ning süüdistasin teda enda tapmiskatses. Muidugi mõista oli ka tema vihane, kuna ta enda meelest ei tahtnud mind tappa,” meenutas Thurman hirmsaid sündmusi.

Naise sõnul jätkus tüli aastaid, kuna ta soovis neid kaadreid näha, ent Tarantino olevat alati keeldunud. Hiljem lasi Thurman enda advokaadil produktsioonifirmale Miramax saata nõudmise video koopiale. Nad olevat aga keeldunud, välja arvatud juhul, kui naine nõustub ettevõtet süüdlaseks pidama. Näitlejanna keeldus sellest ning on viimased 15 aastat üritanud Tarantinolt endalt klippi saada. “Me olime aastaid suures tülis, ent pidime filme ikkagi koos reklaamima. See oli kõik väga-väga õhuke jää.”

Pärast Weisteini skandaali andis Tarantino aga videod naisele ning nüüd saavad nad omavahel kenasti läbi. “Quentin andis videod viimaks 15 aastat hiljem mulle. Aga see ei tähenda mu igaveseks vigastatud kaelale ja põlvedele midagi,” rääkis Thurman lõpplahendusest siiski kergelt sapise varjundiga. Naine on videopildi andnud politsei käsutusse, lootes, et Miramaxi suhtes võetakse midagi ette.