Suur oli isegi sõprade üllatus, kui suvel Margus Kasterpalu teatritalus esietendunud «Õnnelikes päevades» astus näitleja RITA RAAVE (56) lavapartnerina üles tema maalikunstnikust abikaasa ENN PÕLDROOS (74). Tänaseks on abikaasad etendust mänginud oma sõpradele ka lausa kodus.

Sügisel kutsuti «Õnnelikud päevad» Tartusse draamafestivalile, prooviaegadega oli seal aga kitsas. Nii otsustaski paar kindlust koguda kodus, mängides mõnele sõbrale. Ühekordseks mõeldud «koduteater» osutus aga nii menukaks, et lisaetendusi nõuavad juba sõprade sõbrad.

Kaheksateistkümne aasta eest tõi selle Becketti mõistuloo Ritaga kahasse lavale Juhan Viiding. «Olin siis selleks liiga noor,” arvab Rita. Nii otsustaski ta nüüd uuesti proovida, ja Ennuga, kellega neil just toonastest «Õnnelikest päevadest» ühine elu.
Kümme aastat tagasi üllatas Rita, kui võttis kätte pintsli — tänaseks ongi ta end tõestanud ka kunstnikuna. Maaliprofessor Põldroos omakorda on üllatanud kuue omanäolise proosaraamatuga. Nüüd ilmutas end ka Ennu teatriveri, oli ju tema isa teatrilugu teinud mees Priit Põldroos.

Õnneks saab «Õnnelikke päevi» näha jälle ka suurem publik — esmalt Tartu «Ateenas» kolmel viimasel novembrikuu õhtul.